Direktlänk till inlägg 30 januari 2007

Ordspråksboken i Guds ord

Av Marit Blomqvist - 30 januari 2007 11:42

Ordspåksboken i Guds ord vill belysa Gud själv, hans karäktär och person, hans verk och hans välsignelser och berättar hur vi kan leva nära relation till till honom.Jag söker allt i Guds ord så att jag kan lära känna honom och söker hans närvaro med hela mitt hjärta.Ju mer jag läser Guds ord ju mer känner jag att jag kommer till korta i mig själv.Därför blir jag mer och mer beroende av Jesus och av den Helige Anden som bor i mig.För i mig själv är jag ingenting men med Jesus i mitt hjärta är jag allt.Visheten som talas om i ordsråksboken är ingen person utan en uppenbarelse av Guds takar.Ord 1:7-8-9. Hur blir en människa vis?Första steget är att lita på Herren och visa honom vördnad.Ordsb.1:7-9 Både visdom och kunskap börjar med Gudsfruktan.Gudsfruktan innebär inte att vi ska vara rädda för Gud utan att vi ska ha vördnad för Gud.Visdom är mer än kunna det mesta. Det är förmågan att fatta rätt beslut i vaje situation. Lita på Gud han vill utrusta oss med sann vishet som är Guds tankar.Ords 1:23-28Gud vill inget hellre än att avsjöja sina innersta tankar för oss.Men vi måste vara villiga att lyssna och vägra att låta stolthet och egen vilja stå i vägen.Stålthet är att sätta sin egen uppfattning före Guds.Den som tror sig veta bättre än Gud är drabbad av dårskap och förstår inte att dra nytta av hans ledning.Dåre i Guds ord betyder inte att man är obegåvad på annat sätt än att han kan inte skilja rätt och orätt o gått och ont.Så dåre är inte en människa med svagt förstånd utan med en svag eller obalanserad karaktär.( upprorisk, lat, häftig.)Ords.2:3-6Visdom är en Guds gåva till oss. Visdom börjar alltid med en uppenbarelse som finns i Guds ord, källan till kunskap och förstånd.Men gåvan ges till dem som verkligen söker efter den.Guds visdom är dold för den upproriske och dåraktige.Ords 2:9-10Visheten växer genom att vi ständigt utvecklas tillsammans med Gud.För det första måste vi tro och lita på GudFör det andra.Det är genom bibeln som Gud uppenbarar sin visdom.Vad jag vill säga med detta är att vi är beroende av Jesus som gjort oss syndfria genom korset och genom hans död.Genom honom är vi förlåtna och upprättade till rätt förhålande till Gud och som hade tänkt att det skulle vara så ända från det att han skapade oss.Men något gick fel.Vad var det som gick fel ?Genom Adam och Eva kom synden in på grund av deras olydnad för Gud.Gud hade inte skapat Adam och Eva och oss till att lida under synden.Guds tanke var från början att vi skulle leva i gemenskap med honom och leva i hans kärlek.Genom Jesus kan vi har rätt relation till Gud igen och genom den Helige Anden som uppenbarar Guds ord till oss och blir levande får oss att förstår Guds hjärta.Den helige Anden visar vem Gud är och vad han vill i våra liv och visar vägen och leder oss på rätt väg.Därför säger jag att vi är beroende av Jesus och den helige Anden som är vår hjälpare här på jorden.Därför säger jag ,att jag kommer till korta utan Jesus och den Helige Anden.I mig själv är jag inget men i jesus är jag allt.Ödmjukhet är ett a och o i Guds ord.Är vi sjäviska och sätter oss själva före Gud, då kan det gå oss illa.Då är inte Gud i centrum utan vi själva och då kan man inte heller räkna med Guds ledning för vi vill ändå inte lyssna vad Gud har att säga.Gud tvingar ingen till något men vill vi lyssna till honom och söker honom med ärligt hjärta så kommer han mer än gärna till oss och berättar vad han gör och vad han vill att vi ska göra.När vi är nära Gud så fylls vårt innre med hans kärlek och som vi i vår tur ger det till andra människor.När vi lever nära Gud så kommer också vi få Guds karaktär.Hur kan vi få det kanske du tänker?Ja, genom att Jesus lever i oss och vi tillhör honom så kommer även vårt yttre att speglas av Jesus.Ju mer vi är tillsammans med Gud ju mer växer vi i vår ande och blir lika jesus i vårt sinne och hjärta.Jag är så glad att jag är frälst och att Gud har öppnat mina ögon så jag ser och känner hans kärlek.Även om det kanske kostar på ibland att leva i denna världen så vet jag att jag har en mäktig följeslagare med mig vart jag än går eller vad jag får möta här i världen.Vänd om till Gud vänner och sök honom med ärligt hjärta då kommer han också att möta med dig.Han vill inget hellre än att du kommer och han väntar på dig med öppna armar och vill sluta dig i hans famn.Där får du vila och pusta ut om det du har varit med om i den kalla världen.Han vill hela dig och upprätta dig till den rätta positionen som du var tänkt till från början, att ha en relation med honom själv gemon Jesus Kristus.Inget är så mörkt och djupt att inte Guds hand når dig om du börjar ropa till honom.Världen är så kall och hård men det finns en Gud som håller hela universum i sin hand och har kontroll.TACK OCH LOV Jag älskar dig med Jesus kärlek och Jesus älskar dig och väntar på att du ska säga ditt JA...Att följa honom..Kramar Mirre

 
ANNONS
 
Maria

Maria

30 januari 2007 14:13

Ytterligare ett så bra inlägg här hos dig.
Att läsa Guds ord blir till kraft och styrka och visdom för hela ens människa. Att göra Guds ord är den väg han vill ha oss på.
/Maria

http://http:/livet.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<<
Januari 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se