Alla inlägg under februari 2007

Av Marit Blomqvist - 9 februari 2007 08:51

Att ödmjuka sig inför Gud är att bekänna att man är beroende av Gud och söka hans vilja och be om hans ledning i varje situation, varje del av vårt liv i vardagen.Att ödmjuka sig inför Gud är att bekänna sin egen otillräcklighet i oss själva och ge Gud första platsen i våra liv.Matt 7:6 står det: Bed så ska ni få. Sök och ni ska finna. Knacka på så ska dörren öppnas.När vi beder med ödmjukt hjärta så kommer vi få höra från Gud och han kommer att svara på bönen som vi beder om.Och om vi söker Gud med öppet och rent hjärta kommer han att öppna de dörrar som vi beder om.Att vara ödmjuk är att ha sann överlåtelse till Gud och hoppas på honom.Jesus har sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.Vi kan lita på Jesus att det han säger i Guds ord håller och det håller att stå på Guds löften till oss.Att vara ödmjuk innebär också att erkänna vår litenhet och vara beroende av Jesus.Att erkänna för sig själv att jag är ingenting utan Jesus och med Jesus är jag allt.Jag vet att många kommer att reagera på det jag skriver att vi är ingenting utan Jesus, att vårt liv är fullständigt meningslöst att leva utan Jesus i våra liv.Ja ,det är så sant som jag skriver att vi är ingenting i oss själva men med Jesus i våra hjärtan är vi allt och vi förmår allt tillsammans med honom.Att finna Jesus är att kapitulera inför honom och riva ner alla försvarsmurar vi byggt om kring oss.Att erekänna inför honom att jag är ingenting utan honom och det liv jag lever är ett liv utan mening och det ger ingenting.Vi kan inte berömma något av oss själva för Jesus kom till oss medan vi var syndare och Jesus är en gåva från Gud att alla som kommer till Jesus och ber om syndernas förlåtelse och ger hela vårt liv i hans händer med en sann överlåtelse i våra hjärtan.Till och med tron på honom är en gåva från Gud. Så vi har inget att berömma oss av för allt det som Gud ger oss är en gåva.Och allt det Gud gett och ger oss är bara av nåd.Gud vill att han ska få första platsen i våra liv att han får vara i centrum.Det är då Gud möter med oss och hjälper oss att göra hans vilja. Så tacka Gud med allt du har för vi har inte det om inte Gud gett oss det. Gud välsigne er alla...kramar Mirre

ANNONS
Av Marit Blomqvist - 8 februari 2007 13:04

Jag tycker om att läsa predikaren för det upplyfter vår vardag. Att allt är meningslöst om man inte har Gud i sina liv och detta är så sant.Man kan vara rik och njuta av det men till slut så inser man ändå till slut att det finns ingen glädle i det.Salomo har mycket realistisk syn på livet.Alla hans tankar om livets meningslöshet har ett syfte nämligen få människor och söka Gud.Salomo lär oss att inte livets mening består i kunskap, pengar, njutning, arbete och popularitet.Den verkliga tillfredställelsen kommer av att veta, att det vi gör ingår i Guds plan med våra liv.Jag kan säga amen till det som Salomo predidkar och undervisar om att människan är ensam utan att ha Gud i sina liv.Man strävar efter allt som denna världen ger men till slut så står man där tom och upplever livet är meningslöst.Man blir inte lycklig av att äga allt här i världen, man kan ändå inte ta med sig något när våra levnads dagar är över.Predikaren är en bok som kan befria oss från våra strävan efter makt, berömmelse, och pengar och i stället dra oss närmare Gud. Det är där vi har livet och det verkliga livet och det börjar redan här på jorden, just nu, här och nu."Sök Guds rike först så ska det andra tillfalla er."Gud vill ge dig allt när vi söker honom först och sätter honom på första platsen i våra liv.Gud vill komma i första rummet i ditt och mitt liv.Han vill dela din och min vardag inte bara när vi har svårigheter.Det var en dag jag kom hem och skulle ta av mig jackan och dragkedjan fastnade i tyget. Rätt ny jacka och jag försökte förtvivlat att få loss men det var omöjligt hur jag än försöte. Den satt fast och rörde sig inte hur jag än försökte. Jag var rädd att dragkedjan skulle gå sönder så jag bad en bön till Gud att hjälpa mig att få loss den från tyget.Och vips så låsnade den och allt var helt.Vad jag menar med denna berättelse är att Gud vill hjälpa oss i små som stora saker.Gud vill dela allt med dig och han gör det om du tillåter det.Läs predikaren i Guds ord. Du kanske upplever honom som en pesimist men han undervisar om hur det är att leva utan Gud och vad det har med sig och att hur det är att leva med Gud.Prdikaren vill att vi ska söka Gud och låta honom ta hand om oss för det är det som är meningen med ditt och mitt liv att tillhöra Gud.Jesus älskar er och jag älskar er med Jesus kärlek...kramar Mirre..( Internett missionären)

ANNONS
Av Marit Blomqvist - 7 februari 2007 19:49

Jag kan förstå att många reagerar på ordet fanatiker. Nu menar jag med ordet Fanatiker är att jag vill ha Jesus i centrum och att han kommer först i mitt liv.Jag älskar Jesus och vill följa honom och vara hans tjänarinna och Jesus betyder allt i mitt liv.Jag älskar och tjäna Jesus och medla det goda budskapet om frälsningen som räddar liv även om det kostar på ibland.Jag älskar er med Jesus kärlek och Jesus älskar er.

Av Marit Blomqvist - 7 februari 2007 14:04

2 Pet 3:8- 9 Står följande: Men glöm inte detta, kära bröder att Herren är en dag eller tusen år lika mycket.Han fördröjer inte sin utlovade återkomst, även om det kan ibland tyckas så.Men han väntar, av det goda skälet att han inte vill att någon ska förgås, och han ger syndare mer tid att omvända sig.2 Pet 3:15-16 Och kom i håg varför han dröjer. Han ger oss tid att föra frälsningsbudskapet vidare till andra.Vänner. Alla som har hört det goda budskapet om Jesus frälsaren...Vänd er till honom och se hur god han är.I sin godhet och tålamod väntar han på er som ännu inte är frälsta att ni vänder er om.Han ger er tid att vända er om för Jesus vill inte att någon ska gå evigt förlorad.Om du tänker dig evighets perspektiv...Det innebär för all framtid, för alltid,i evighet gå förlorad och då finns det ingen återvändo. Det är nu tiden är att vända sig om till Jesus och till frälsningen.Vi som har tagit emot det goda budskapet ser framemot att tillbringa vår evighet tillsammans med Gud. Men tilldess måste vi arbeta för att föra människor till Gud.Kom ihåg varför han dröjer det är för att Gud har gett oss tid att föra det goda budskapet vidare till alla människor.1 Pet2:15 Står föl: Det är Guds vilja att era goda liv ska tysta ned dem som dåraktigt fördömmer evangeliet utan att känna till vad den kan göra för dem, eftersom de aldrig har erfarit dess kraft.Vi som är frälsta har erfarit vad evangelierna berättar om och vi har upplevt Guds kraft i Guds ord. Vi vet också vilken enorm kraft det finns i ordet både för ande kropp och själ.Vi är inget i oss själva men med Jesus är vi allt.Vi upplever Guds närhet i våra liv därför vittnar vi för människor som är trälar under satan och hans våld.Många människor gråter runt om oss idag av uppgivenhet, ensamhet, fysisk ohälsa, depretioner och till och med dödslängtan.Många begår självmord, många unga har gått den vägen för dom orkar inte.Guds folk res er upp mot denna ondska som finns i världen. Vi måste ta på oss hela Guds vapenutrustning och gå emot det onda.Den som är i oss är större än den som är i världen.Det är viktigt i dessa tider att leva intimt med Jesus och leva intimt med den Helige Ande och bli ledd av honom.Nu menar jag att lämna oss helt i Guds händer. Det håller inte bara att ge en del av oss själva för då kommer vi inte att hålla ut.Allt eller inget, svart eller vitt..Det finns ingenting som är mellanting.Lever vi i våra kännslor och kastas hit och dit kommer vi inte att hålla ut för det blir bara jobbigt och till slut så orkar vi inte och kanske lämnar Gud.Nej..Lev i kraften av ordet och nära Jesus så kommer vi hålla ut, vad det än är som vi får gå igenom.Vi som har smakat Guds goda vittnar vidare till andra människor och visar vägen till Jesus.Vi har erfarit Guds kraft i våra liv och vill vittna om det. Även kan det vara så att vi inte ser direkt frukt av det vi vittnat om, vet vi att det är Gud som ger växten.Vi har sått, Gud ger växten,,och andra får skörda.Jesus älskar er och jag älskar er med Jesus kärlek...Kramar Mirre

Av Marit Blomqvist - 6 februari 2007 09:17

Det är jag ett stort bevis att Jesus helar och upprättar sina barn som farit illa i den stora kalla världen.Jag var med i en missionförsamling under 80 talet.Jag var frälst och hade smakat på hur god Gud är.Men många omständigheter gjorde att jag föll från Gud.Jag föll längre och längre, sedan har jag varit borta från Gud i 11 år tills juldagen 06.Jag flyttade till en annan stad och levde som man gör i världen. Fester, män och gjorde som det föll sig varje dag.Jag mådde inte bra inom mig och detta blev mer och mer påtagligt i mitt liv.Till slut så började jag tappa livsgnistan. Tog tabletter och vin, egentligen ville jag inte dö utan jag ville sova bort från mig själv och kunna få vila.Livet var en enda kaos och det blev bara värre.Jag åkte in och ut från sjukhus, psygolog samtal som inte gav något.Jag fortsatte och festa men varje gång jag kom från krogen så grät jag på vägen hem och upplevde en tung tom innehålslöst inre.Jag var slut, helt slut. I november 05 började jag ropa till Gud och grät, hela jag sökte efter honom i ren desperation.Jag höll på att ge upp även att Gud skulle hjälpa mig.Jag ropade till Gud att om inte du finns så kan jag lika gärna lägga mig ner och dö!!!!Men en dag så satt jag vid datorn och kom in på en sida.Marias sida...Jesus lever. Jag gick in och läste vad hon vittnade om men jag kunde inte ta till mig det förran Gud visade mig en rad som Maria hade skrivit. " Gud vill inte ha prestationer utan han vill ha mig.Jag skrev till Maria och jag vet att hon fick ett bittert hotmail från mig för jag var trött på allt och alla.Jag mådde inte bra men detta var bara början vad Gud skulle göra, har jag förstått senare när jag ser tillbaka.Några dagar före jul så får jag en julhälsning från en man som jag inte visste vem han var och han visste inte vem jag var.Min hotmail adress hade pluppat upp i hans dator och Gud sa att han skulle skicka en julhälsning till mig.Detta är en under vänner. Jag var färdig till att ge upp då grep Gud in och Gud hade hört mitt rop.Juldagen tog jag emot Jesus och mitt liv förvandlades från förtvivlan till glädje.Jag stängde min dörr och var tillsammans med Jesus till morgon och kväll i bön och läste Guds ord.Om du tänker dig att du är välldigt hungrig på mat och magen skriker på dig och du tänker bara på mat.På samma sätt var jag hungrig på andlig mat. Gud började fylla mitt inre av sig själv och han reste upp mig sakta men säkert.Jag har inte haft den vanliga tv på sedan juldagen 06, allt jag tittar på är kanal 10 på datorn. Det är en kristen tv som jag lyssnade varje dag.Jag umgicks med Jesus och varje gång jag skulle ut och uträtta mina ärenden så längtade jag hem för att vara tillsammans med Jesus.Jag vet vad det vill säga att leva i världen och jag vet vad det vill säga att leva nära Jesus som är mycket bättre än den som finns i världen.Jesus upprättade mig till att vara en hel människa och han läkte mina sår ( inre sår)Jag älskar Jesus som har gett mitt liv tillbaka, inte det gamla som var utan han har gett mig ett helt nytt liv.Jag är ett levande vittnesbörd att Gud vill möta med oss om vi söker honom av hela vårt hjärta.I efter middag berättar jag vidare hur Gud har lett mig varje dag sedan jag tog emot Jesus.Jesus älskar er och jag älskar er med Jesus kärlek.Kramar Mirre.

Av Marit Blomqvist - 5 februari 2007 19:12

Tiden visar att Jesus kommer snart för att hämta oss till sig och till evigt liv tillsammans med honom.Den dagen kommer då alla ser honom på himlens skyar.Vi som tror på Jesus ska ryckas upp för att få möta honom.Han kommer som en tjyv om natten. Han kommer när vi minst anar det.Vänner...sök Jesus medan han låter sig finnas för en dag kan det vara försent.Lyssna på evangeliet och lyssna på Guds mänLyssna på Guds kvinnor.Lyssna på profeterna.Lyssna och förkasta inte Gud. Förkasta inte det Gud vill ge dig.Heb 4:3 Bara vi som tror på Gud kan komma till hans vilo plats.vers 10. Kristus har redan gått in i den. Han vilar från sin gärning, precis som Gud gjorde efter skapelsen.vers 11. Låt oss göra vårt bästa för att också vi ska komma till denna viloplats.Hur kommer vi dit?Genom att ta emot Jesus i våra liv och be om syndernas förlåtelse.Det är då det nya livet börjar och det är här och nu.Så evigheten börjar redan här och nu och idag. (Heb 4:8)Heb 4:13. Han känner var och en av oss, var vi än är.Allt i våra liv ligger vidöppet för för den levande Gudens allseende ögon. Ingenting kan gömmas för honom. och inför honom måste vi en gång av lägga rapport om allt vi har gjort.Vi är ingenting i oss själva men tillsammans med Jesus är vi allt. Jesus vill hjälpa oss och han vet hur det är att leva här i världen. Han har gått igenom samma frestelser som vi går i genom men Jesus syndade aldrig.Jesus är den store Mästaren som alla borde böja sina knän inför honom och ödmjuka sig.Jesus var trogen sin Himelska Fader och gjorde det han blev sänd till. Jesus var synd fri, ren, barmhärtig, kärleksfull, han såg till den lilla människan. Han botade sjuka, besökte de fattiga, umgicks med människor som inte var något i andra människors ögon.Säg inte att Gud finns för då gör du honom bedrövad.Vi har bevis att Gud finns. Vi ser det varje dag. Vi ser himlen, molnen, solen, monen.och naturen, träden, blommorna och alla växter som finns.Så när vi en dag är inför Gud så har vi ingen ursäkt att komma med, för Guds skapelse har varit synlig för oss alla.Vänner vänd om till Gud och hans omsorg om dig. Han älskar dig och vill dig väl.Böj dina knä inför honom och kasta bort det stålthet du har.Då kommer det hända saker för söker du Gud så kommer han dig till mötes.Och han öppnar dina andliga ögon som varit grumliga så att du kommer och se och förstå vem Gud är. Du kommer och känna hans närhet och han kommer och ger dig glädje i ditt liv.Men denna vägen går genom Jesus. Jesus har sagt: Ingen kommer till fadern utom genom mig.Vet du varför?Jo...för att Jesus utblånade synden på korset för dig och mig för att vi ska kunna ha gemenskap med Fadern och få evigt liv genom JesusEvigheten börjar redan här, nu och idag.Vill du komma in i Faderns vila så kom nu innan det är försent. Sök Gud medan han låter sig finnas.Jesus kommer snart...är du redo?Jesus älskar dig och jag älskar dig med Jesus kärlek.Kramar Mirre. Vill du fråga något så är det bara att du hör av dig.Jag finns här för dig.

Av Marit Blomqvist - 4 februari 2007 16:38

Mika 6:3 Står det talas om Guds tålamod med oss.Ändå hör man människor anklaga Gud och ge honom skulden för vad som händer.Om man är villig och lyssna till vad Gud har att säga, är det inte fel att fråga honom. Då kan han förklara vad som gäller och visa oss på rätt väg.Mika 6:6-8 Gud vill att vi ska lyda honom helhjärtat och av fri vilja. Han vill se förändring hos oss så att vårt liv ska kännetecknas av rätt visa, kärlek och ödmjukhet.Gud vill att vi ska ge oss själva som "levande offer".( Rom 12:1-2)till honom.Ett offer utan sann överlåtelse är meningslös.(Jer4:4) ( Heb 9:14)För att behaga Gud krävs intim kontakt med honom , en ständig vilja till förnyelse och omvändelse. ( Rom 8:2-4)Sann överlåtelse kan man säga att man ger sig till Gud i hundra procent, alltså allt i våra liv. Allt där vi står och går.Och vara villig att lyssna på honom och göra som Gud säger till oss.Gud vill att vi ska söka honom i bön och bönen är viktig. Det är där Gud möter med oss och i Guds ord.Att vara villig betyder allt i vårt kristna liv.Är vi inte villiga att lyssna till honom så kan vi inte bli använda av Gud.Att behaga Gud är att göra som han säger att vi ska göra.Att behaga Gud är att söka honom i bön och tacksägelse och lovsång.Är man inte helt överlåten till Gud och kanske bara gett en bit av mig själv, då får satan utrymme att få oss på fall.Jag vet att det är så för jag var med om det själv för många år sedan. Jag gav inte Gud allt i mitt liv och följden blev att jag orkade inte och jag föll.Gud har upprättat mig men innan han gjorde det så hamnade jag i botten av mig själv och jag kapitulerade inför Gud.Jag ropade till Gud i min förtvivlan" Om du inte finns så kan jag lika gärna lägga mig ner och dö"Gud hörde mig och såg att jag sökte honom av hela mitt hjärta och allt jag hade i ren desperation och förtvivlan.Det handlar om att kapitulera inför Gud och sann överlåtelse till honom ,inte halvft utan helt.Och vara villig att göra som Gud säger till oss att göra.Att göra Guds vilja är inte att han står bakom oss med piskan och slår oss.Då fanns det nog ingen som skulle bli frälst eller följa honom om det vore så.Gud är en god Gud och manar oss att göra hans vilja med kärlek. Han vill ha omsorg om dig och mig. Han älskar oss så otoligt mycket och vi är värdefulla i hans ögon.Han sände Jesus till oss för att vi ska kunna få rätt relation till Gud igen.Att följa Gud är gott för människan. Han upprättar människan till det han hade tänkt från början och det börjar med Jesus.Tror vi på honom att han är Guds son att han förlåter dina och mina synder Och att han dog för oss för att vi ska kunna bli frästa och få evigt liv.Jesus borttager världens synd.Världen det är du och jag.Han dog och led för din och min skull.Han dog för hela mänskligheten på jorden och tog allt på sig.Vilken kärlek vänner.Att få syndernas förlåtelse är att komma till honom som förlåter. Jesus är hans namn.Man kan inte närma sig Gud utan Jesus i våra hjärtan för det är Jesus i oss som Gud ser.Jesus är vägen till den himelska Fadern.Jesus säger: Ingen kommer till Fadern utom genom mig.Jag älskar er med jesus kärlek och Jesus älskar er." Sök honom medan han låter sig finnas.Kramar Mirre.( Internett missionären)F

Av Marit Blomqvist - 3 februari 2007 19:07

Min kropp är trött men min ande prisar Herren.Jag kände Guds närvaro igår så starkt när jag gick och lade mig för kvällen.Jag vet att jag är älskad av Jesus och fått ett helt nytt liv tillsammans med honom.Jag har också förstått vad det innebär att ge hela sig till Gud inte bara en del.Jag älskar Jesus och vill berätta om honom för dom som inte vet vem han är.Jag kommer aldrig och tystna och ingen kan sätta munkavel på mig för jag berättar om det glada budskapet som ger liv.Vi alla har säkert hört om Noa som byggde sitt ark när Gud manade honom att göra det.Människorna säkert skrattade åt honom att han byggde den på torra mark och i full solsken. Och regnet kom som Gud hade sagt och utblånade allt som var på jorden, utom Noa och hans familj och två par av samma djurart.Vi vet att Jesus kommer tillbaka en dag för att hämta hem oss till sig som tror. Det är Jesus andra tillkomelse jag berättar om.Människorna skrattar åt oss idag att vi predikar om att vända sig om till Gud genom Jesus som har dött för våra synder för att få evigt liv.Vänner sök Jesus medan tiden är för sedan är det försent. Då finns det ingen återvändo.När Jesus hämtat de sina till sig så släpps Antikrist lös och ve den människa som är kvarlämnad.Detta är ingen saga, det är verklighet vänner.Jag vädjar till er genom den Helige Ande" Sök Herren medan han låter sig finnas".Den dagen kommer när vi ställs inför Gud och då kommer ni att ångra att ni inte lyssnade på evangelisterna och Guds vittnen, och hans sändebud.Lyssna vänner, förkasta inte bort ert liv i ondska och synd.Vänd om till Jesus och be om syndernas förlåtelse. Han kommer och ge er ett annat liv som inte är av denna världen.Jesus säger: Jag är vägen sanningen och livet.Jesus säger: Den som kommer till mig ska jag inte kasta ut.Går du Gud till mötes så möter han dig.Vänner var inte som dårar och säger att "Gud inte finns".Vi har sett himlen och jorden som Gud skapade därför kan vi inte säga något inför Gud på dommedagen.Vi har sett himlen,fåglar naturen och alla dess djur som är Guds skapelse. Därför kan vi inte komma med någon ursäkt inför Gud när den dagen kommer.Jag vädjar till er...LYSSNAJag älskar er med Jesus kärlek och han älskar er.Kramar från internet missionären...Mirre

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se