Alla inlägg under februari 2007

Av Marit Blomqvist - 2 februari 2007 08:21

Jag var på en böne stund igår med mina vänner som jag lärt och känna genom en församling här i staden jag bor i.När jag kom hem så öppande jag min bibel för att läsa ett ord innan jag skulle sova.Ps.37:4-5 Står fäljande Gläd dig i Herren! Då kommer han och ge dig vad du längtar efter allra mest! Överlåt allt du gör för Herren! Lita på honom och tro att han ska hjälpa dig att utföra det, så ska han det också.Vers7: Vila i Herren! Vänta med tålamod att han ska gripa in.Att vara helt överlåten till Herren, för alltid något gott med sig.Han vill ge oss det bästa, inte det som är halvdant utan det som är allra bästa.Vi behöver inte oroa oss för framtiden för allt ligger i Guds händer och vi vet att vi som tror på Jesus och har tagit emot honom som vår frälsare att vi kan vara trygga.Gud har omsorg om sitt folk.Ps 36:10 Står det: Du är livets källa. Vårt ljus kommer från ditt ljus.Livet källa syftar på friskt, renande vatten som kan verkligen ge liv till dom som törstar i andligt avseende.Jesus talar om sig själv som källa" som alltid flödar med evigt liv och släcker all andlig törst.( Joh 4:14Jesus vill mätta vår törst i vårt hjärta och i vår ande.Hur gör han det kanske du tänker?När vi tar emot Jesus i våra hjärtan så kommer han fylla oss med sig själv som är bara gott.När vi är kanske trötta så kan vi gå till Gud och hämta ny kraft i bön, lovsång, tillbedjan och tacksägelse.Gud vill ge dig och mig det bästa han har.Jesus är vårt ljus i världen som är så mörk och kall han är källan till evigt liv.Vi behöver inte oroa oss för allt ligger i Guds händer.Vi kan vänta oss från Gud ett ingripande om det är något som vi behöver hjälp med så kommer han och tar hand om det.Men vi ska inte gå till Gud bara när vi har svårigheter utan han vill vara med oss i alla lägen i vårt liv.Nu menar jag i alla lägen, Gud är inte något som griper in bara i våra svårigheter utan vi ska låta honom ta hand om allt vi har i våra liv i vardagen.Vilken Gud vi har som ger oss allt gott med hans son Jesus.Vilken underbar relation vi kan ha med Gud genom Jesus som flödar av liv och glädje.Gud vill ge oss det allra bästa om vi söker honom med ärliga hjärtan..Jag älskar er med Jesus kärlek och Jesus älskar er.Kramar Mirre

ANNONS
Av Marit Blomqvist - 1 februari 2007 11:11

Saul var en man som hade varit en fariseer och han förföljde alla som tillbad Jesus som sin Herre.Saul trodde att det var en villolära som Jesus sändebud spred ut och han hatade alla kristna och ville inget annat att förgöra dem.Saul gick till översteprästerna i Jerusalem och bad att få ett brev skickas till Damaskus att de skulle hjälpa honom att fängsla alla kristna både män och kvinnor för att han skulle föra dem som fångar till Jerusalem.Apg 9:3-4 Men när han rest närmare sig Damaskus, omgavs han plötsligt av en starkt ljussken från himlen.Och han föll till marken och hörde en röst som sa; Saul! Saul! Varför förföljer du mig? Saul frågade: Vem är du Herre?Rösten svarade: Jag är den som du förföljer.Vers 6 Res dig upp och gå in i staden och vänta där; så får du veta vad du ska göra."Saul är hans hebreiska namn men efter omvändelsen kallades han för Palus.( ett grekiskt)Upplevelsen med Jesus förändrade Sauls liv fullständigt.Hans liv blev aldrig den samma efter mötet med Jesus.Vilken omvändelse!!! För att varit hatisk mot den kristna tron och ville fängsla alla kristna och till och med döda dem.Saul tog emot jesus som sin Herre på väg till Damaskus och det förvandlade hela hans liv.Apg 9:31 Församlingarna fick nu vara ifred i hela Judeen, Galileen och Samarien.Efter Sauls omvändelse fick de troende lugn och ro,. Saul hade ju varit deras allra värsta plågare.Palus ( Saul). Hade varit mycket religiös. Palus (Saul) motiv och hängivenhet hade aldrig varit annat än ärliga.Han hade varit en god fariseer som kunde sin bibel och uppriktigt menat att Jesus var ett allvarligt hotmot den judiska tron.Tills den dagen han mötte Jesus på vägen till Damaskus förvandlades han från att hata och förföja Jesus sändebud till något annat.Han hade mött Jesus och var med om ett under som skedde i hans liv.Jag säger igen!!! Vilken förvandlig.Palus visste inget annat än att han trodde att Jesus var en villolära tills Jesus mötte med honom personligenLäs Apg 9:3En sann omvändelse är en personlig erfarenhet, ett personligt möte med Jesus och det leder till ett nytt liv i gemenskap med honom.Och det var det Palus var med om..Ett personligt möte med Jesus som förvandlade hela hans liv.Vi kan också få ett personligt möte med Jesus i våra liv.För vi har samma Jesus idag som mötte med Palus.Jesus är lika mäktig idag och hans ord i Guds ord är lika mäktiga idag som i Palus tid.För Gud är inget omöjligt..Allt är möjligt.Vilken situation du än befinner dig i så kan Jesus hjälpa dig .För han är den samma igår idag och i all evighet.Haleluja...Vi har en mäktig Gud som rår över allt där man inte klarar sig själv ur.Jesus bor i oss, vi är Guds tempel, vem kan då vara emot oss. Ingenting kan skilja oss från hans kärlek.Prisat vare hans namn.För hindra inte Gud genom att tänka att han inte kan möta med dig. Jodå vännen han kan för det spelar ingen roll vad du går igenom så är Gud där för att hjälpa dig ur det.Tro på Jesus och tro på hans ord och hans löften som är skrivna till oss i Guds ord.Be den helige Anden att visa om det är något du inte förstår i Guds ord.Den Helige Anden gör Guds ord levande så man kan säga att biblen är inte bara en bok som man bara läser till pärm till pärm som andra böcker. Guds ord är levande, den lever, den ger oss styrka, vi växer i anden när vi läser bibeln.Ordet öppnar våra ögon så vi kan se. Vi blir undervisade om vad Gud vill säga till oss genom Bibeln.Jag berättade om Saul idag och hur han mötte Jesus och det var med dunder och brak och hur Saul blev efter omvändelsen. Från att vara hängiven hatare blev han hängiven Jesus följare.Gud kanske möter med dig på samma sätt som Saul men han kan även möta med dig i stilla tilltal. Jesus kan tala till dig genom andra troende.FÖR GUD ÄR INGET OMÖJLIGT. ALLT ÄR MÖJLIGT FÖR GUD.Jag älskar er med Jesus kärlek och jesus älskar er.Kramar MirreOm du inte vet vad fariseer är. Fariseerna var noga med att hålla lagen inte bara Guds utan hundratals regler som de själva hade laggt till. De var noga med de yttre men deras motiv var inte rena.

ANNONS

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se