Direktlänk till inlägg 7 april 2007

Jesus lidande

Av Marit Blomqvist - 7 april 2007 18:21

Hej alla vänner där ute, Gud välsigne er.Jag hade tänkt o skriva om påskens betydelse för oss människor. Det handlar inte bara om kycklingar, ägg och fjädrar.Påsken är mycket mer för hela mänskligheten och som har ett evighetsvärde.Påskens stora händelse är Jesus lidande på korset för oss som Mark 14 berättar om.Det lidande som Jesus gick i genom för vår skull kan vi inte förstå fullt ut och inte heller Guds enorma kärlek till oss.Ty så älskade Gud världen så att han utgav sin enfödde som på var och en som tror på honom ska inte förgås utan ha evigt liv.Ingen har någonsin älskat som Gud som sänder sin älskade som i människosons gestalt till vår planet för att bereda vägen till Gud genom sin död på korset för din och min skull.Ingen människa har gått igenom en sådan hemsk lidande som Jesus.Han var slagen, hånad, spottad, hans rygg var som ett fårat åker på våren.Han fick ta emot knytnävsslag och man satte på honom en tvinnad törnekrona på hans huvud, man slog hans huvud med en käpp.Jesus bar sitt kors till Golgata. Korset han bar var dig och mig för att vi skulle kunna ha gemenskap med Gud igen.Jesus älskade oss till döds.Jesus hade kunnat gå ner från korset men han gjorde det inte. Han gjorde det inte för din och min skull.Viken kärlek vänner! Viken kärlek vänner!Jag har svårt att förmedla detta för det är så stort som Jesus gjorde, så mina ord räcker inte till.Vi kan inte heller fullt förstå den kärlek Gud har till ossoch som är så enorm.Bibelordet som kom till mig nu står någonstans i Guds ord."Han kom till sina egna men man tog inte emot honom."Jesus kom till oss, till sina egna som Gud har skapat.Men man tog inte emot honom fast vi är Guds skapelse.Vi är Guds egna barn men många vill inte veta av sin skapare utan går sina egna vägar.Gud vill inget hellre än att du ska komma tillbaka till honom.Han vill ta hand om dig och ha omsorg om dig.Du är inte skapad till att vimsa runt i världen som får utan herde.Jesus dog för oss och har visat vägen till Gud.Vi är Guds skapelse lika så allt som finns på jorden och i himlen.Det står också i Guds ord att Jesus dröjer för Gud vill att så många som möjligt ska vända om till honom igen.Jesus älskar dig och väntar på ditt ja.Kramar Mirre

 
ANNONS
 
Ingen bild

GoA i Falsterbo

8 april 2007 11:45

Mirre är lika skicklig som vanligt - att få fram själva kärnan. Stället Du sökte står i
Joh. 1:11Tänker på ett bibelord som är väldigt allvarligt Hebr. 2:3 - 4 "Hur skall då vi slippa undan om vi intr rätt UPPSKATTAR en sådan frälsning ..." Har talat med överlevande från konc. läger. De säger "Motsatsen till kärlek är inte hat - det är likgiltighet" Varför är så många likgiltiga för vad Jesus gjorde för dem på Golgata? "Talet om korset är en dårskap..."
Det är vår uppgift att vara som Mirre - Ljus som lyser - vägvisare. Kramar från GoA.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se