Direktlänk till inlägg 24 april 2007

Jesus säger..kom till mig ni som hungrar o törstar

Av Marit Blomqvist - 24 april 2007 08:46

 Hej på er alla där ute i vårt avlånga land och Gud välsigne er.

 All ära till min himelska fader som har upprättat mig och gett mig ett nytt liv tillsammans med Jesus. Min glädje är så stor , mitt hjärta att det flödar över av sköna ord till Jesus som älskar mig den jag är.

Jag behöver inte prestera någont utan Gud vill ha mig sådan jag är var det första orden jag såg på en sida som en kristen kvinna hade skrivit.Dom orden etsade sig fast i min hjärna innan dom skönk in i mitt innersta när allt var i gugning och det var med dom orden som Gud reste mig upp ur förtvivlan.

Matt 11:28 står Jesus: Kom till mig alla ni som arbetar och bär tunga bördor, så skall jag ge er vila.

vers 29 ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska skall ni finna ro för era själar. Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt.

För många är vaje dag ett arbete för att orka existera så var det för mig också. Man försökte o glömma smärtan och ensamheten genom att att göra saker som kanske gav en tillfredställelse för en stund genom att handla kläder som var vackra eller saker till hemmet som man kunde pyta med och man njöt en tid men så småningom hade man vant sig vid dessa föremål så var det dags för något annat. Många åker på semester för att få vila eller hitta sig själv och man känner glädjen att komma ifrån vardagen och se något nytt men även denna glädje är bara en kort tid och ger bara tillfredsställelse en stund men det är inget bestående.

Habackuk i Guds ord säger: Den människa som finner livet, finner det genom att tro på Gud.

Vi finner inte livet  i materiella ting eller pengar utan genom Jesus och tron på Gud.

Jesus säger att vi som arbetar och bär tunga bördor, kom till mig säger han så skall jag ge er vila. Han säger inte ,kanske att jag kan ge er vila. Nej han säger jag skall ge er vila. Att bära tunga bördor kan vara många olika ting i en människan liv. Inre sår som kanske man har redan fått i barndommen, kanke har man varit oälskad,blivit slagen både fysiskt och psykiskt. Kanske har man fått hårda ord från människor runt om oss som var direkt riktat till vår person som har skadat oss djupt.

Jesus säger också att han har ett milt och ödmjukt hjärta. Han tar emot dig med öppna armar o vill lyfta av dig din  börda och sluta dig i hans famn. Jesus säger också att lär av mig. Jesus undervisning sker i kärlek och uppmuntran. Inga hårda ord när du vänder dig  till honom. Han kommer och upprättar dig till ett liv som du är ämnad till och har varit änmnad till ända sedan begynelssen och det är att leva i gemenskap med Gud. Du har lärt känna världen som är hård och grym men Jesus säger att lär av mig. Himelska fadern kommer o undervisar dig den väg du ska vandra och han kommer att vara med dig. Han kommer aldrig att svika dig eller överge dig.

Du behöver aldrig mer vara rädd och orolig när du tar emot Jesus i ditt hjärta. Du behöver aldrig mer söka efter saker o ting i världen som ger dig lycka för en stund och som inte är bestående. Du kommer o finna ro för dig själ så du behöver inte leta längre meningen med ditt liv. Du behöver inte lägre digla med benen på en bergskant och fundera på att hoppa för att få slut på all lidande. Du behöver inte längre söka efter vem du är, du kommer och förstå det när Jesus får bo i ditt hjärta. Du kommer förstå din identitet och att du är värdefull i Guds ögon.

Jesus säger: Jag är vägen sanningen och livet. Jesus har ett milt och ödmjukt hjärta och hans famn är öppen för dig. Guds kärlek till dig är oändligt och det har ingen slut.

Vänd om, så ska din själ finna ro, kom till mig och drick ni som hungrar och törstar efter rättfärdighet för ni kommer och bli mättade. Ditt innersta skola strömmar av levande vatten flyta fram säger Herren.


Jag älskar er med Jesus kärlek och Jesus älskar er ännu mer. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se