Direktlänk till inlägg 27 juni 2007

Att sprida Guds väldoft

Av Marit Blomqvist - 27 juni 2007 10:45

Hej på er alla och Gud välsigne er i vårt avlånga land och gränserna utanför.


 2 Kor 2 :14-17 Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft.

Ty vi är en Kristi rökelse inför Gud bland dem som blir frälsta och bland dem som blir förtappade, för det senare doft av död till död, för det förra en doft av liv till liv.

Vem räcker till för detta? Vi är inte som de flesta, som för egen vinning förfalskar Guds ord. Nej, i Kristus predikar vi med rent sinne inför Gud det ord som kommer från Gud.


 2 Kor 3: 3-6. Det är uppenbart att ni är ett Kristus brev som är ombesörjt av oss och inte skrivet med bläck utan med den den levande Gudens Ande, inte på tavlor av sten utan talvlor av kött, på människohjärtan.

 Vers 4 En sådan tillit har vi till Gud genom Kristus, inte så att vi av oss själva skulle kunna tänka ut något på egen hand, utan vår förmåga kommer från Gud.

Han har gjort oss dugliga till att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är av bokstavens, utan av Andes. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv.


Ja, i mig själv är jag ingenting och jag förmår ingenting  i min egen kraft. Men jag predikar Guds ord och det kommer från Gud och genom den Helige Anden.

Ja, jag är beroende av Gud i mitt liv och vill leva nära honom så att jag kan sprida Guds väldoft till alla folk, till alla som vill höra och vända sig om till Gud.

Jag är ingenting i mig själv o jag går inte i min egen kraft utan i Guds kraft som verkar mäktigt i mig.

Det som ingenting är i människornas ögon väljer Gud till sina tjänare och dem som vandrar i ödmjukhet och inte litar på sin egen kraft utan litar på Guds kraft. Det är då Gud kan använda oss när vi erkänner vår egen svaghet och att vi i oss själva är begränsade.

Nej, ingen predikant eller som tjänar Gud kan ta åt sig äran själv ,utan det är Guds Ande som verkar i oss. Allt den förändring som sker i våra hjärtan och sinnen är Guds Andes förtjänst.

Ingen människa på jorden ska ta äran åt sig själv utan det är Gud som all äran ska ha.

Ju  mer jag växer i mitt Andliga liv, ju mer inser jag att jag är beroende av Gud. Ju mer närmare jag kommer Gud ju mer känner jag min litenhet och Guds mäktighet , helighet och renhet.


Bokstaven dödar men Anden ger liv.( Från handbok för livet)

Ingen utom Jesus har lytt lagen i sin helhet, och därför är vi alla dödsdömda. Lagen gör oss medvetna om synden men kan inte ge oss liv.

Evigt liv kommer från Guds Ande som ger nytt liv till alla som tror på Kristus.

Lagen om vad som är rätt hjälper oss att avslöja synd och visa hur vi ska leva så att vi behagar Gud, men förlåtesle finns bara i Jesus.


Ja, det är underbart att tjäna Gud och gå tillsamman med Jesus, han som är vägen sanningen och livet.

Den som tror att vara kristen är tråkigt, o nej, nej. Visst är det meningslöst att vara namn kristen men att vara helt överlåten till Gud börjar det verkliga äventyret.

Gud vill ha kristna som tillber honom i Ande och sanning, det är sådana tillbedjare Gud vill ha.

Det står i Guds ord om att vi får inget för vi ber illa och jag förstår vad Gud menar med det.

Är vi inte helt överlåtna till Jesus i våra hjärtan så blir bönen bara ett rabbel och en massa ord, men en överlåten människa till Jesus ber från Anden och hjärtat med sanning och uppriktighet, på en sådan bön svarar Gud.


Att vara en Guds tjänarinna och sprida hans väldoft är ett underbart liv.

Att vara som Kristi sändebud i denna världen kan vara tufft ibland men vi har en som går på vår sida är Jesus och han har besgrat allt det onda på korset på Golgata.

Ja i denna världen finns det inget liv men i Jesus är det liv och liv i övernog och som består.

Så varför tacka nej till Jesus utsträckta händer, och varför inte komma till den frid som bara Gud kan ge. En frid som övergår allt annat och som inte är av denna världen.

Amen


 
ANNONS
 
Ingen bild

G. o. A.

27 juni 2007 12:40

Att vara ledd av DHA. För några år sedan var
Lorenzo o jag i Kungälv på gudstjänst - Lo-
renzo som tolk Vi kinesade i Mölndal hos en fam. som var ateister - hade redan köpt en liten enebytta och skrivit på
densamma verserna om Kristi vällukt. Jag visste inte att han var ateist och jag frågade efter hans yrke. Jag är civiling. sa han. Kan Du närmare precisera det frågade jag. Ja inom kemi och dofter sa han -då förstod jag att ordet var rätt.GoA

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se