Direktlänk till inlägg 5 augusti 2007

Hänge ditt hjärta till Jesus

Av Marit Blomqvist - 5 augusti 2007 19:03

               Hej på er alla där ute och Gud välsigne er.Det var ett tag sedan jag skrev men nu är det dax igen.

Jag och min man har varit i Älmhult på Jesus festivalen.

Underbara möten där den Helige Ande var starkt närvarande och det var jubel, livsång och glädje.

Varje möte som vi var på hade Gud talat till oss och vi bara åt den andliga maten med god aptit.

Gud var så god och fyllde våra hjärtan med sin underbara närhet och när dagarna började närma sig och det var dax att åka hem så var det svårt, man ville bara stanna kvar och aldrig lämna detta ställe.


Idag var vi på möte men det fanns ingen Helig Ande i mötet allt var så dött.

Inga halleluja rop eller att man hörde ett amen, ändå var bänkarna fulla av människor.

Nej det gav inget för mig eller min man och om det är så, är inte den Helige Anden med så är det dött, stendött.

Människoskaran sov precis som man talar om i Bibeln om de´tio jungfrurna.

När vi kom hem så var jag så trött så jag lade mig på soffan och min man brast i bön för den församlingen.

Hans tårar föll för hans kinder och jag bara höll med i hans bön.

Jag upplevde en sådan uppgivenhet och jag var dödstrött.


Det var som Gud ville visa mig något hur det är att vara hängiven i sitt hjärta till Gud och vara sovande i sin ande.

Att vara hängiven och ha hela sig hos Gud kommer att förändra våra liv fullständigt.

Men att stanna vid växten och inte vara törstig och hungrig på det som finns hos Gud, är dödsdömt.

Då blir det bara det religiösa kvar och man bara sitter av mötet och man förväntar sig inte något från Gud längre.

Då spelar det ingen roll hur många möten man sitter i utan att ha gett sig till Gud helt och hållet, är inte Guds Ande med då kan man lika gärna sitta hemma.


Jag blev ledssen i mitt inre att se hur det var när inte Jesus är med.

För min del kan det kvitta att gå på sådana möten. Jag vill inte ha en död församling, jag vill ha en församling som lever i jubel och fröjd i Herren.

" Fröjd i Herren är min starkhet".

Det är inte undra på att det kommer nya församlingar  som vill leva för Jesus och att många människor söker sig till församlingar där den Helige Anden får fri spelrum.

Gud vill ha sitt folk med öppna hjärtan inte stängda.

Gud vill ha människor som ber i ande och sanning, alltså från hjärtat.

Gud vill ha människohjärtan som hänger sig till honom i lovsång och tillbedja.


Vi måste låta Gud styra våra möten med sin Helige Ande annars kan det kvitta om inte den Helige Anden är med. Då går man i sin egen kraft som ingenting är eller något religiöst spel som vår himmelska Fader avskyr.

Låt Jesus vara Herre så kommer allt gå väl med oss.

Låt ditt hjärta söka honom i sanning och med ärlighet så kommer också den Helige Anden att leda dig. Gud är allvetande Gud och han känner oss utom och innan, man kan inte bedra Gud för han ser och vet.

Han ser om vi är ärliga och uppriktiga mot honom, är vi det så kommer han också att möta med oss och leda oss.


Men börjar vi spela ett religiöst spel så kan man bara säga att det är dödsdömt.

När vi börjar gå i vår egen kraft så är vi snart orkeslösa och kanske faller i en sovande ställning inför Gud.

Gud vill väcka sina församlingar idag till förnyelse och ett levande liv tillsamman med honom.

Att leva med Gud är glädje, dans, jubel och lovsång inför honom. HallelujaDu som känner på dig att du inte riktigt är med Gud så vänd om och låt den Helige Anden beröra dig så kommer även du få detta underbara liv men sov inte utan sträva och hungra efter Gud och ha förväntningar på honom så kommer han till dig och möter med dig.

Är du trött så tala om det för Jesus så kommer han till din hjälp och tar över så du kan bara få vila.

Man får vara trött och bara sätta sig vid Jesus fötter och bara tala med honom i bön. Är man ärlig i sitt hjärta inför Gud så kommer han också att vara dig nära.

Låt allt religiöst spel vara borta från dit liv liksom jag håller det borta.

Att vara religiös, är dött men att vara levande kristen och tjäna Gud med ärligt hjärta och låta Jesus vara Herre i våra liv är ett liv, glädje,fröjd, frid, lovsång, läkedom både för ande,kropp och själ.

Gud vill väcka sitt folk idag.. Kramar Mirre


 
ANNONS
 
Ingen bild

netverk

6 augusti 2007 13:46

Javisst blir man skrämd när man tänker på att församlingar sover. Vi må be vår Gud att vi blir rustade för att väcka Sveriges folk och församlingar innan det är försent. Amen!

 
Ingen bild

Farmor

6 augusti 2007 21:49

Jag var på kanal 10 och såg flera möten från Jesus festivalen. Fast jag satt här framför datorn så kunde jag känna den HA:s närvaro.Vi får fortsätta be för de religiösa församl. som saknar liv och be att Gud väcker sitt folk.Amen

 
Maria

Maria

9 augusti 2007 01:21

Hej Mirre. Jag håller med om att vissa församlingar sover och det är en stor sorg. Vi får be, vi får försöka att väcka människor ur sömnen. Jag är glad för er skull att ni hade så härliga möten i Älmhult. Det är underbart. Gud välsigne er! /Maria

http://bibelord.bloggagratis.se

 
aneht

aneht

12 augusti 2007 23:25

Utan Ande inget liv. Där Herrens Ande är där är frihet. Tack o lov att det finns levande församlingar där människor prisar Gud, där vill man vara.
Blessings

http://blogg.aftonbladet.se/6383

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se