Direktlänk till inlägg 29 juli 2008

Här och nu

Av Marit Blomqvist - 29 juli 2008 13:05Världen är upp och ner vänd och jag tror att de flesta har märtk.

Klimatet har ändrats med rasande fart, missväxt och förorenat vatten.

Människorna strider och krigar över världen, den ena ska vara värre än den andra.

Människor far illa och man finner ingen trygghet eller en stund vila för det finns så många måsten.

Man spriger benen av sig för att finna något som tröstar en stund.

Tiden rusar och vi med den.

Men om man skulle sätta sig ner en stund och känna efter om det jag springer och jäktar efter har det något hållbar värde.


Det jag gjort med mitt stress får det mig att sova gott om natten?

Känner jag mig trygg eller känns det som om jag bara flyter ovanpå allt och inget blir riktigt som jag tänkt mig.

Känns det som om du har svårt att landa och njuta av det som är här och nu eller lever vi redan på morgondagen eller näst kommande semester.

 Jag tror att de flesta känner igen sig i det jag skriver.


I Bibeln finns det en bok som heter  Predikaren, förr tyckte jag att han var en riktig pesimist den som skrivit den. Men nu när jag är härligt frälst och Guds Ande har öppnat ordet  ser jag det som författaren i Predikaren ser , vad det gäller livet vi lever här och nu.


Pred 3:9  Vad vinner då den som arbetar med sitt slit.

10 Jag såg den möda Gud har gett männisors barn att sträva med.

11 Allt har han gjort skönt i sin tid. Också evigheten har han laggt i människors hjärtan. Ändå kan de inte förstå Guds verk, från begynnelsen till änden.


Pred 5:9 Den som älskar pengar blir inte mätt på pengar, och den som älskar rikedom får aldrig nog,. Också detta är fåfänglighet.


 Pred 5:17 Se, detta är vad jag har insett: Det är gott och skönt att människan äter och dricker och gör sig goda dagar mitt i sin möda, när hon strävar under solen, de levnaddagar som Gud ger henne. Ty detta är hennes del.

18 Om Gud ger rikedom och skatter åt någon och dessutom förmågan att njuta av det och ta ut sin del och finna glädje i sin möda, då är det en Guds gåva.

19 Ty han tänker knappt sina levnadsdagar efter som Gud ger honom glädje i hjärtat.


Att sträva under solen kan kosta på och dessutom när man strävar utan Gud i sitt liv har sitt pris att betala.

Att sträva efter mer pengar och rikedom ger ingen glädje i hjärtat, men vill du har fullkomlig glädje i livet så kan Jesus ge dig det.

Utan Jesus i våra liv är som ett evigt sökande efter något, man liksom är törstig på något och du känner att det fattas något i ditt liv. Då kan jag tala om för dig vad det är,din själ törstar och hungrar efter andlig mat och den maten kan du få från Jesus.

Människan är inte skapad till att leva utan Gud utan ha gemenskap med honom. Människan är en andlig varelse som behöver Gud och hans närhet. Gud har  blåst sin livsande i oss och lagt evigheten i våra hjärtan.


Det enda viktiga här och nu är att du bestämmer vem du vill tillhöra, det börjar hasta för klockan är snart slagen då Jesus kommer tillbaka.

Det är nu som frälsningen dag är, morgondagen vet vi inget om.

Jesus älskar dig och vill ge dig ett helt nytt liv, det livet som var tänkt från begynnelsen innan synda fallet kom. Amen

Gud välsigne dig....


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gurli o Assar i Falsterbo

31 juli 2008 20:49

Mirre skriver så tänkvärda ord från Predikaren.Vi människor står inför miljontals beslut i vår jordevandring. Nu spelar det inte så stor roll om vi väljer ost eller prickig korv på vår smörgås.Men det
finns beslut vi har att ta ställning till och
som handlar om var vi skall tillbringa evig-
heten.Pred 10:10 "VISHET" Kram Gurli, Assar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se