Direktlänk till inlägg 3 september 2008

Den ensamma....

Av Marit Blomqvist - 3 september 2008 10:21

Hej på er alla.


Igår så stog jag med insamlingsbössan någonstans i Sverige, för att samla in pengar till de behövande i vårt samhälle.

Det var första gången jag stog så untanför en affär, det känndes konstigt att stå där md insamlingsbössan och några stridsrop på min arm.

Jag stog ensam och först kände jag mig obekväm i min situation som var ny. Jag såg människor springa med sina inhandlade matkassar i vagnarna, en del kastade en snabb blick på mig och min bössa och en del tycktes inte se mig alls.


Jag såg en ung man utanför affären som satt på en sten. Jag såg hans skor som var trasiga, halva sulan hade lossnat från ena skon  och gapade som en stor mun. Hans bara fötter avslöjade att han var strumplös.

Så kan han väl inte gå i vinter tänkte jag och jag tänkte att vi har ju en massa skor hemma som ingen använder och jag tänkte gå fram och fråga om han ville ha ett par skor men innan jag hann gå fram så hade han rest sig för att gå in i affärenoch jag kom mig inte för att gå efter honom.

Jag kanske skulle gjort det men nu är det som det är att modet svek mig och det kändes inte bra efteråt. Jag skulle gått.


Jesus säger : Det ni har gjort mot det mina minsta det har ni gjort mot mig.


Ibland så känner man otillräcklig för alla som behöver hjälp och man kanske upplever situationen ohållbar och att man inte kan på grund av att våra ögon ser hur omöjligt det kan verka att försöka hjälpa någon som ser härjad och är utslagen men människan ser det som är inför ögonen men Gud ser till hjärtat. Gud har hört den utslagnes suckar och sett deras elände.


Det som är omöjligt för oss människor är möjligt för Gud.


Jag stog och samlade in pengar för just den mannens situation för att kunna hjälpa många som har det svårt.

Hade den unga mannen ställt sig där och försökt att samla in pengar så hade han säkerligen blivit bortkörd av någon som inte ville ha honom där.

Nästa gång kommer jag inte känna den konstiga känslan då jag står och samlar in pengar för jag står där istället för den unga mannen och många av dem som skulle bli bortkörda. De behöver oss.

"Det som ingenting är i människors ögon utvalde Gud."


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gurli o Assar i Falsterbo

4 september 2008 15:36

"Mirre har många goda sidor" tycker om att tillverka ordspråk. "Varför behandlar vi ömtåligt glas med silkesvantar, men låter
sköra människor hamna på gatan?""Hur kan vi
värdera ett feltryckt frimärke till 15milj.,
men en kantstött människa till ingenting?"
Ornitologer i Falsterbo: "Hur kan Ni vänta i
dagar på en sällsynt fågel, men vända bort
blicken när vi möter en udda människa?" Ingen
kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.GoA

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se