Direktlänk till inlägg 1 april 2009

Fullständiga rättigheter....Av Assar och Gurli....Mycket läsvärt

Av Marit Blomqvist - 1 april 2009 11:20


En gammal vän till mig Assar som har betytt mycket för mig under tiden då jag var nyfrälst. Han har följt mig hela vägen till idag och sett mig utvecklas. 

Han är en underbar vän i Herren , full av uppmuntran och sprider hopp omkring med Guds ord. Så tveka inte att höra av er till Assar. Han är en underbar vän...Gud välsigne er alla...Mirre


1.FULLSTÄNDIGA RÄTTIGHETER.De som vill bli ärade av människor kan inte tro därför att de söker äran ifrån människor och inte från Gud. Joh.5:44  är en intressant vers som handlar om den dåtida religiösa eliten ”Hur skall Ni kunna tro Ni som vill bli ärade av varandra och inte söker äran hos den ende sanne Guden?” Det var Jesus som sa de orden. Normen    för skratt och att uttrycka glädje inför andra är snarare ett barns  än en religiös person. Har Ni tänkt på att glädje är en av Andens frukter? Jesus var illustrativ och ställde ett barn framför sina lärjungar och sade att om Ni inte blir som barn kan Ni inte komma in i himmelen. Det naturliga och spontana hos barn är, lätt till både skratt och gråt. Ibland tänker jag på oss kristna som kånkar omkring som överlastade packåsnor trots att Jesus sagt ”Kom till mig alla Ni som är tyngda av bördor, jag skall skänka Er vila. Ta på Er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, SÅ SKALL Ni finna vila för Er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt”.


Legenden säger att Jesus som var snickare till yrket – var skicklig när det gällde att tillverka ok. Fil.4:6 ”Gör Er inga bekymmer” – behöver bara gå till mig själv - när ett bekymmer är avklarat hittar vi strax nästa – vi är små fabrikörer och man tänker på Gnosjöandan och alla duktiga fabrikörer som tillverkar bra saker. Vi måste ha förtroende och känna förtröstan för vår himmelske Far – Skaparen – Jesus lämnade oss inte faderlösa. I början av förra seklet tillverkades i USA någon miljon T-fordar – en av dem hade fått motorstopp och blivit stående vid vägkanten. En mötande trafikant stannade och kom snabbt till undsättning och avhjälpte felet. Den förundrade strandsatte bilisten frågade sin hjälpare ”Hur kunde Du veta var felet satt?” Han svarade ”Jag heter Ford och det är jag som är konstruktören”. – Vi som Guds barn borde påminna varandra om att det finns hjälp att få – ävensom att förmedla tröst och uppmuntran – det finns så många sårade – sargade gul- och blåslagna människor som behöver den läkande salvan. Jesus – som är vårt fullkomliga föredöme – han brydde sig även om den  lilla människan med de minsta förutsättningarna. Jesus brydde sig om de förkastade. På Jesu tid fanns det en rar broder som för mej är något av ett föredöme  - full av tro och Helig Ande – han hette Josef – var levit från Cypern – men bar mest smeknamnet Barnabas – kanske de inte hörs och syns så mycket men -  de behövs och har en viktig funktion. Barnabas betyder eg. tröstens son – vi behöver fler Barnabassar.

Ibland tänker jag mig Tro som ”ro” bakom ett T - Jesus hänger där på korset med utsträckta armar – pekande på både himmel och förtappelse – ordet vägvisare kommer till mig. Den botfärdige rövaren bad om en tanke och fick ett helt paradis. Vi bör påminna varandra om hur viktigt det är att tänka positivt – att inte ta ut några nederlag eller katastrofer  i förskott. Författaren till Hebr.brevet skriver så trosstärkande i 7:22 ”i så måtto är också det förbund bättre som har Jesus som löftesman” i 8:6 ”Men nu har denne fått ett så mycket förnämligare ämbete, som Han är medlare för ett bättre förbund, vars ordning vilar på bättre löften” i 10:23 ”Ty den som givit oss löftet Han är trofast” Man kan tydligen bestämma sig för om man vill tro eller inte – tänker på när Jesus kom till sin fädernestad Matt 13:58 ”Och Han gjorde inte många underverk där, eftersom de inte VILLE tro”. Vill så gärna uppmuntra dem som menar sig ha för liten tro – har varit föremål för förbön så många gånger – burit på sitt lidande i så många år – känt tvivel och resignation. Min avsikt är att ingjuta tro i Era hjärtan – inte i första hand i Era huvuden. Jak.5:11 ”Ni har hört om Jobs UTHÅLLIGHET och Ni har sett hur Herren lät det sluta, ty Herren är RIK på MEDLIDANDE och BARMHÄRTIGHET.” Det står så fint om Abraham Rom.4:20 ”Han tvivlade inte på Guds löfte i otro utan blev fastmer starkare i sin tro; ty han ärade Gud.”


2.Guds måttstock och världens måttstock  sammanfaller INTE.

Vad jag vill ha sagt är att världens väg till upphöjelse går via självhävdelse.

Guds väg till upphöjelse går via ödmjukhet. Den som ödmjukar sig skall bli upphöjd. I denna sena midnattstimma vi lever är det ett par skriftställen som kommer till mej om hur viktigt det är med väktare på muren. Det måste finnas gränser även när det gäller att anpassa sig till världen, jämväl religioner och villoläror.. Jak. 4:4 ”Den som vill vara vän till världen blir fiende till Gud” 1 Petr. 2:9 ”Ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk”. ”Älsken icke världen ej heller det som är i världen” – vi är gäster och främlingar här på jorden som kanske borde betänka att livet inte går i repris – gårdagen kommer inte igen – det är NUET som gäller – i dag är den välbehagliga tiden – frälsningens dag.


 För något tiotal år sedan beställde jag ”biljetter till himlatåget” En gudabenådad evangelist som hette Valter Ericsson sjöng en sång  på 40 -50-talet – ”Jag har biljett till himmelen” – ”mitt pass är klart och stämplat med Hans röda blod ” Dessa biljetter – några tusen st. är i stort sett utdelade  - det blir fler.  Många har kommit till tro – folk som aldrig går i någon kyrka kan om de har tillgång till internet  - (kan lånas gratis ½ tim. på varje bibliotek). -  anonymt gå in och bli både frälsta o andedöpta. Två av ”nätsystrarnas” namn nämns i början – detta är ett sätt att göra Jesus känd så att många blir räddade – när man sedan frågar vilken församling skall de skall gå in i brukar vi svara ”i en varm biblisk församling”. Människor som behöver förbön , hör av er till systrarna på deras mail adresser.  marit_kratz@hotmail.com och Aneht.florin@comhem.se

För Gud finns inga avstånd. Har vi inte varit tillräckligt uttömmande i vår information eller har Du något att  tillägga så dra Dej inte för att ringa och fråga  - man kan ha missat något som Ni skulle vilja veta. Vi sänder i kraft av ork ut liknande minipredikningar och drivkraften är kärleken till Jesus. Att få vara med och göra Jesus känd i en tid av andlig torka  ävensom likgiltighet för de andliga tingen. Ps. 110:3 ”Villigt kommer Ditt folk”.


Trösterika ord: ”Ty Herrens ögon sveper över hela jorden, för att Han med sin kraft skall bistå dem som med sina hjärtan hänger sig åt honom”. ”Ett ögonblick varar Hans vrede men hela livet Hans nåd”. ”Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad”. ”När jag hade mycket bekymmer i mitt hjärta – då gladde Din tröst min själ.

Rom. 1:17 , 3:20 – 26 , 4:18 – 21 , 5:1 – 17 , Rom. 8 ”Hela” , 10:1 – 3, 12:9 – 21 , 14:: 17 –19

Hebr. 1:1 – 3 , 4:12 – 13 , 6:10 , 10:35 ,  11:1 , 12: 2 3, 1 Petr. 1: 3 – 12 , 3: 13 – 17 , 4:12 –18

1 Joh. 2: 12 – 17 , 3: 18 – 24 ,  4: 4 – 6, Jes. 12:3 , 49:16 , 53 :4 – 5 , 54:10, 57:15 – 16 , 58:11

Jer. 9: 23 – 24 , 17: 7 – 8, Sefanja 3:17, Daniel 12:3.


 SHALOM Gurli o Assar Bengtsson 040-471959, 0705471959 kl.10 – 10 alla dagar.


Uppskattar Ni inte våra utskick - v.v meddela oss så stoppar vi fortsatta uppvaktningar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se