Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Vårstädning i vårt inre

Av Marit Blomqvist - 15 april 2009 11:35

                                                  

                                

                                        Vårstädning 

Jag var på väg till stan igår för att uträtta ärenden. Väl inne på förorten såg jag hur människor var i full gång med sina trädgårdar och man hade gjort i ordning sina trädgårdsmöbler och man hade satt blommor i en kruka som stod bredvid två solstolar. Trottoarerna hade kommunen sopat av och allt var så fint. Allt var pusta och fejat för att vänta in våren.

                                &

Mina tankar gick till Jesu ankomst. Jesus har sagt i sitt ord att han kommer tillbaka för att hämta hem oss, hands folk.  Är vi lika noga med vårt inre som vårt yttre människa? Har vi gjort oss beredda för att vänta in Jesus och ta emot honom? Har vi varit i bön och frågat Gud om allt står väl med dig och mig.

Har vi putsat vår ande, själ och kropp till rättfärdiga gärningar med egen kraft men vi måste ha klart för oss att det räcker inte till, utan vi behöver den Helige Ande till hjälp.  Putsa vårt inre liv räcker inte med att vi gör det själva och vi tror oss leva ett rätt liv och tänka att jag är ju snäll, betalar skatt och ger en peng då jag går och handlar i en samlingsbössa så jag har det bra som jag har det.

Det liv blir till något religiöst, utsidan är väl putsad men ens inre är ett bygge som passar till att rivas ner och man bör börja om på nytt igen för att bygga upp för att inte förruttnas helt och hållet.

                                                  &

Tit 3:4 -6

Men när Guds, vår frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den Helige Ande,  som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår frälsare.

                                             &Vi byter ut ett liv i synd mot ett som står under Guds Heliga Andens ledning. All vår synd tvättas av, inte bara vissa synder. Vi får evigt liv med alla des förmåner. Vi får leva i ett flöde av helig Ande som ständigt förnyar vårt inre. Inget av detta sker på grund av att vi på något sätt skulle förtjäna det- allt är en gåva genom Guds godhet.

Alla tre personerna i gudomen är delaktiga i räddningen. När sonen har friköpt oss sänder Fadern sin Helige Ande att tvätta bort vår synd och dagligen förnya oss.

                                 &

Visst är detta bättre än gå runt i sin egen kraft när vi har en så mäktig Gud att han kan hjälpa oss med det. Vi ska lägga bort allt religöst ifrån våra liv för det kommer vi inte nära Gud med. Vi bör göra oss i ordning för Jesu ankomst som vi gör oss beredda på att möta våren med städning osv.Vi bör alla ställa frågan till oss själva. Hur har jag det med Gud?  Är allt väl? Om inte så gå inför Gud i bön och tala med honom från uppriktigt hjärta då lyssnar han på dig.  Amen.        
ANNONS
 
Ingen bild

Gurli o Assar i Falsterbo

18 april 2009 15:18

När jag läser Mirres kloka ord kommer jag att tänka på mitt yrke - vad jag sysslat med
i livet.Har åkt omkring i hela vårt land och förhandlat om rätt ersättning till folk som
fått hus och hem förstörda. Elden är nog bra när den är där den ska vara - det är när den kommer lös som den är farlig. De
som i tanklöshet eller slarv struntat i att erlägga premien blir utan hjälp och det är för sent med den tanken när elden rasar för
fullt i farstun. Det är här och NU vi skall best. oss för var vi tänker tillbringa evigheten. Förstod Du min liknelse? Matt.24:44 " I EN STUND DÅ NI INTE VÄNTAR DET
SKALL MÄNNISKOSONEN KOMMA" - det har med Din o min vilja att göra - Gud har skapat oss till självbestämmande människor < inte robotar > ingen kommer att tvingas till Guds himmel MOT sin vilja och vi är snart framme.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se