Direktlänk till inlägg 22 april 2009

Gud hjälpe oss

Av Marit Blomqvist - 22 april 2009 14:33

Man kan läsa i Dagen att:Sveriges största EFK- församling håller på att ompröva medlemskapsbegreppet. Nu öppnar Saron i Göteborg för även homosexuella som lever i partnerskap kan bli medlemmar.Man talar om en ny församlingsordning, man har arbetat fram nya stadgar om en ny församlingsordning.

 Man menar att många i våra församlingar har ruggat på ”att leva som sambo är ok nu för tiden. Och skilja sig och gifta om sig är ok. Och nu öppnar man för homosexuella par som praktiserar homosexualitet.  Dessa tre ting har inte Guds välsignelse utan det är människo läror. Vi kan läsa om skilsmässa i GT och varför det gavs till människan genom Mose men det var inte Guds tanke från början vad det gäller äktenskap. Utan äktenskapet är heligt och rent mellan man och kvinna och ingenting annat och äktenskapet är instiftat av Gud. Den som Gud har sammanfogat må ingen människa dela.

 Saronför samlingen menar att man står för man och kvinna äktenskap men ändå tillåter man homoförhållande i församlingen vilket Gud säger i sitt ord att det är synd. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.Vore det inte bättre att undervisa om Guds ord vad Gud säger om homosexualitet än att ta bort sanningar som Gud sagt. Jag skulle inte vilja vara i den pastorns kläder som undervisar fel och tar bort det som Gud har sagt i sitt ord. Han undervisar inte bara fel  utan han gör uppror mot Gud själv genom att undervisa lögn i stället för sanning.


Joakim Hagerius får frågan: Anser ni att utlevd homosexualitet är synd?


På den frågan svarar han- Vi har inte vigsel gudstjänst för samkönade par i församlingen. Vi har inte vi en välsignelseakt för samkönade par..I det har vi angett en riktning. Sen blir det så utpekande och ofta förenklade om man börjar peka ut där och där är det synd. Alla vi människor är influerade av synd och alla olika symtom på det, säger Joakim Hagerius.

Jesus tog all synd på sig då han spikades på korset, vi har kanske symtom från gamle Adam men vi kan råda över synden och säga Nej.

Hur ser ni på bibel orden om homosexualiteter, till exempel Paulus som uttrycker sig mycket negativt?


Joakim Hagerius svarar att vi säger att äktenskapet är norm, men vi ställer det inte som krav på medlemskapet.


Kan du se framtiden att det blir välsignelseakt för samkönade par i Saron?

         Hagerius svarar – Där jag står nu, och där församlingsledningen står nu, där har vi svårt att se att det är nästa steg. Samtidig måste man vara ödmjuk, vi har förändrat oss på en mängd punkter historiskt. Hade frikyrkan sett ut som det gjorde för 50 år sedan hade få velat vara med där. Så vi är ju glada att vi ändrar oss i olika frågor, som till exempel i synen på skilsmässa och på barn födda utanför äktenskapet. Men en välsignelseakt har jag svårt att se. Jag har svårt att säga något.


Jag känner en stor sorg i mitt hjärta att en församling beter sig på detta vis. Man silar mygg och sväljer kameler.Läser man inte Bibeln eller har man inte bibeln som rättesnöre längre då man börjar ta bort och lägga till som det behagar. Bibelns skrift gäller än Gamla testamentet som det nya.

Har man inte läst att homosexuella, drinkare och horor som lever så ska inte få se Guds rike. Jag minns inte riktigt var det står i bibeln men att det står där. Man kan uppleva det som hårda ord men det är Guds ord jag citerar.Vem är du människa som lär fel det vore bättre för dig att en kvarnsten hängdes runt din hals och sänktes i havet. Tack Gud att det finns församlingar som lever som Kristi kropp i helighet och helgelse.Vi ska tala om för våra bröder när någon lever i synd för att hjälpa denne att göra bättring .

Läs Matt 18:15-17 Om en broder har begått synd)Detta handlar inte om att peka ut någon som lever i synd utan detta handlar om att tala med personen i att fråga och komma till denne i kärlek och omtanke för att han ska komma till insikt om synden i sitt liv. Vi som känner Gud och Guds ord ska informera och berätta för dem som inte vet något om Gud vad Guds ord säger och inte bara jamsa med världens sätt att leva. Den kristnas liv skiljer sig från världens sätt att leva. Vi lever i världen men inte av världen.


 Jag satt och tänkte att hur kan våra pastorer och kristna lärare lära ut som en gång i tiden lärt sig grunden om vem Jesus är och nu har övergått till att predika  lögn ogudaktighet till människor och lära ut sådant som Gud säger att det är synd. Och därmed för många till förtappelsen och det är på grund av dina ord som sagts som inte överensstämmer med Guds ord och hans vilja. 

Den läran som församlingen Saron lär ut kommer inte från Gud utan det är en annan lära som jag inte känner igen enligt Guds ord.

       
ANNONS
 
Lena

Lena

24 april 2009 21:09

Hej Mirre, Assar tipsade om din blogg. Stå på dig! Det vore välan genant om Gud tvingades låta stenar o åsnor tala, ifalls vi - Hans kyrka - inte talar ut vad som är sanning. Men tur är att vi vet vem som vinner i långa loppet: DET ÄR VI!!!
Kram, Lena
www.blessedwoman.myblogg.se

http://www.lena.myblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se