Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Ursprungliga livet....

Av Marit Blomqvist - 30 april 2009 12:45

                     


Ursprungliga livet Ps 139:13-16


Du har skapat mina njurar, du sammanvävde mig i moderlivet.Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl. Benen i min kropp var osynliga för dig, när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup.Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Alla mina dagar blev skrivana i din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit.


 Många människor går idag och frågar om sin identitet som ” Vem är jag, Varför är jag här? Är det detta som är livet och vad är livets mening? Jag vet att de flesta känner igen dessa tankar om livets mening och många gånger känner man en tomhet som man försöker fylla på ett eller annat sätt. Många försöker att uppfylla sin tomhet med droger eller att man jobbar mycket för att slippa tänka och grubbla. En del ger sig på att slå den första bästa som man möter då man irriterat sig på någon eller dennes beteende kanske i berusat tillstånd. Man famlar runt i ett mörker och man upplever sig instängd och ensam och man försöker fylla denna otäcka känsla med vad man har till hands.


Härom dagen läste jag en artikel om en man där rubriken ljöd: ”Jag fann livet på dansgolvet.  Jag kände medlidande med mannen. Han kanske känner glädje nu men den glädjen kommer inte och bestå i längden. Skulle han stuka foten vore inte dansen någon glädje längre för varje steg han skulle ta var en ren pina av smärta.

Åldern sätter också sina spår då man kanske inte orkar ta ett steg.Vad har man att falla tillbaka till då?  Man har sökt kanske hela sitt liv att hitta det så kallade ”Livet”


Någon sa till mig en gång. Livet?  Är det bara att arbeta och sova?  Ganska enkelt för mig och svara för jag har ju funnit det jag sökt i hela mitt liv. Personen i fråga visste att jag var kristen och svaret jag gav honom var.

För dig är det de men inte för mig. Han visste vad jag syftade på, att jag hade Jesus i mitt liv och han fyller upp alla mina behov, andliga som lekamliga. Jag behöver inte känna den andliga hunger för Gud har fyllt mitt inre med sig själv. Gud bor i mitt hjärta genom den Helige Ande.


Jesus säger i bergspredikan - De som hungra och törstar efter rättfärdighet skola bli mättade.

Att finna livet och sin identitet är som att stå stadigt på marken och veta vem man är och var man kommer ifrån.  Det finner du bara då du kommer till Gud. Det finns inget annat som kan fylla ditt tomrum som Gud och du behöver inte leta längre utan Gud fyller ditt inre med frid.

Gud har sett dig redan innan du föddes och han visste att du skulle komma och du var väntad av honom .

Han såg dig innan dina ben syntes, visste han om dig.

Du är ingen slump som bara liksom råkade komma och födas utan Gud hade planerat dig i hans skapelse och han har en uppgift för dig.

Gud älskar dig och ingen annan kan fylla ditt inre behov av frid, harmoni och kärlek som Jesus.


När du låter Jesus flytta in i ditt hjärta så kommer du upptäcka att ditt liv blir förändrad.

Så låt Gud fylla ditt hjärta och sluta upp med och försöka fylla det med allt annat skräp för du kommer inte hitta det du söker förrän du vänder om till Jesus.

Jag har också fyllt mig med en massa annat innan jag fann Jesus, det var honom jag sökt hela mitt vuxna liv.

Så samman fattningsvis kan man komma fram till att vår identitet är och började hos Gud och slutar hos Gud då vi ska lämna in, alltså dö och åter få komma hem till Gud där vi hör hemma.


Läs bibelversen i början som jag skrev och tänk på vad du läser och be att den Helige Ande uppenbarar det för dig så att du ser med ditt inre öga, ditt andliga öga.

Gud välsigne er alla. Kram Mirre

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se