Direktlänk till inlägg 21 juli 2009

Lite om min systers man...

Av Marit Blomqvist - 21 juli 2009 11:35Jag fick sorgebud en morgon. Hörde min syster från Finland som ringde tidigt en morgon och berättade att hennes man hade dött föregånde kväll.

Allt var så overkligt och höra hennes förtvivlade gråt.  Jag fattade ingenting. Jag skulle bara packa min väska i samma stund och resa till henne var min tanke och den andra tanken gick han hem?


 Lite kort om min syster


Några veckor tidigare hade min man och jag semestrerat hos dem och bott i deras sommarstuga och hade det gott.

Launo gick i trädgården och pysslade, klippte gräsmattan, tvättde sin bil som var nyinköpt. Varje gång vi kom från stugan så höll han på med något och jag sa till min syster att arbetar han ständigt för när vi ser honom så är han i fullgång med något.


Min syster har haft lantbruk sedan hon var ung, jag tror att hon tog hand om korna redan vi 16 år ålder och nu är hon över 65 .

Sedan träffade hon Launo och gifte sig när hon var runt 20. De fick två söner som har egna familjer nu.


Vad jag upplever så starkt med denna händelse är det Predikaren i Bibeln talar om.

Allt arbete under solen  är förgängligt utan Gud alltså.  Sedan släcks livet på ett ögonblick. Det som vittnar att man levt en stund på jorden är föremålen som man köpte in. Alla dessa materiella ting står kvar ett tag att men sedan är de också borta om ett antal år.


Nu står Launos traktor, bilen och gräsklipparen på gården och vittnar att de har blivit använda av en man som arbetat hela sitt liv.

Launo var en tystlåten man. Man vet inte vad som rör sig i människans inre men det vet bara Gud. Gud vet vad som Launos sista tanke eller rop var.


Människan liv är kort. När man är ung så upplever man livet så långt men rätt som det är så sitter man där i sin gungstol och minns hur det var att vara ung.

Människan liv är inte bara att leva för sig själv utan Gud hade tänkt att människan ska leva för honom.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit Blomqvist - 18 november 2009 11:30

                                                                                                            Besök mig gärna på mirre.nu                                                    Skriver
oftast där nuförtiden ...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 11:26

                              Viktigt   Alla ni som blivit frälsta på min sida är viktigt att ni söker upp en församling eller vet ni ingen församling i er närhet så kanske ni känner en kristen vän så tala med dem. Om inte det heller så ge er t...

Av Marit Blomqvist - 17 september 2009 10:45

Tack Robin för att du hörde av dig. Jag kan inte nå dig på annat sätt än detta. Gud välsigne dig vännen och jag är så glad att du har mött Jesus på min sida. Det uppmuntrar mig till att skriva ännu mer vem Jesus är att han är svaret för vår värld...

Av Marit Blomqvist - 16 september 2009 11:30

Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan  om en  ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilke...

Av Marit Blomqvist - 14 september 2009 14:13

Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Blogkeen
Följ Mirre sida som vittnar om Jesus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se