Alla inlägg under juli 2009

Av Marit Blomqvist - 25 juli 2009 09:53





Ibland kan man uppleva att allt känns svart även om man är frälst.

Min systers man dog för en ca vecka sedan det var då jag började åka dalbana neråt.  Min systers mans död tog mig mer än jag hade tänkt eller trott

Tittade jag uppåt så var det svart, neråt så var det svart, runt om mig så var det svart. Jag tappade fullständigt lusten för allt. Bibeln blev liggande på bordet utan att jag orkade läsa. Jag försökte ett par gånger men jag kunde inte koncentrera mig på något vis utan jag slog igen den.

Jag kände mig ensam och övergiven som ett lamm utan sin mamma.

Jag ropade efter Gud för jag hade läst i Guds ord att han aldrig överger en eller lämnar mig och någonstans visste jag att Gud var där men inte ett ljud från Gud.

Jag visste också att Gud skulle inte låta mig gå under för han har sagt att inga frestelser som drabbar oss blir oss övermäktiga.

Jag sa bara till Gud en dag att nu får du ta hand om mig för nu överlåter jag mig fullt i dina händer för jag orkar inte mer. Med andra ord nu tar du rodret och för mig genom detta.


Dagarna gick och jag föll mer och mer. Hade ingen egen styrka kvar bara ett rop från mitt hjärta och en undran vad som händer mig.

Jag satte på kanal 10, en kristen kanal, inte för att jag sökte något utan det fanns inget annat att göra eller hade ingen lust att göra.

Jag lyssnade på predikanten med halvt öra medan jag satt vid datorn.

Mannen i rutan sprang runt  och var full av glädje. Det var ingen tråkig predikan och han var så glad att han hoppade  och full av liv medan jag kände mig att jag var full av död och mörker.


Sedan sa mannen något som fick mig att haja till och spärra mina öron.


När allt  är svart framåt, bakåt, runt om en, uppåt och det finns inte en gnutta ljus någonstans och ingenting spelar någon roll. Allt är fullkomligt mörker. En svart tunnel och man ser inget utan det enda man har att lita till är Jesus och hans ord.

Sedan sa han att följa Jesus är ingen känsla hur man känner sig eller hur den ena dagen är till den andra utan följa Jesus och välja honom är ett viljebeslut ingen KÄNSLA.

Sedan citerade han en psalm även om du vandrar i dödsskuggans dal är han med mig. Minns inte viken psalm det var men jag vet att den finns i bibeln.


Gud hade hört min bön och han kom till mig i rättan tid.

Hade jag inte haft Jesus i mitt liv då hade det mörkret varit helt annat jag var med om.

Nu efter åt vet jag och ser att Jesus var med mig och jag var inte ensam någongång under den tiden.

Det mörkret kunde inte skada mig för Jesus var mitt beskydd och höll mig vid handen.

Även om jag inte var så snäll mot min man undertiden detta pågick för mitt humör var inte i balans utan fullständigt labil.


Nu förstår jag Guds oerhörda kraft och nu ser jag hans ord. När vi inte orkar själva så bär han oss genom..Amen


Av Marit Blomqvist - 24 juli 2009 11:14

Södertälje - Sveriges nya JerusalemTextstorlek | Publicerad: 2009-07-24 03:00 | Uppdaterad: 2009-07-24 09:16

  • Andra mediers bevakning
  • Mesopotälje, Lilla Irak och Sveriges nya Jerusalem. Det finns många sätt att beskriva fenomenet Södertälje som på några årtionden
    genomgått en omfattande religiös och kulturell omvandling. Stadens kyrkor samlar en övervägande majoritet av stadens innevånare.
    I en serie artiklar kommer Dagen att spegla det kristna Södertälje som skiljer sig markant från övriga Sveriges kristenhet.

    SÖDERTÄLJE


    Mesopotälje, Lilla Irak och Sveriges nya Jerusalem. Det finns många sätt att beskriva fenomenet Södertälje som på några årtionden
    genomgått en omfattande religiös och kulturell omvandling. Stadens kyrkor samlar en övervägande majoritet av stadens innevånare.
    I en serie artiklar kommer Dagen att spegla det kristna Södertälje som skiljer sig markant från övriga Sveriges kristenhet.
    Man behöver inte vistas länge i Södertälje för att se de orientaliska karaktärsdragen. Här bor många invandrare.


    Folk bär guldkors och krucifix runt halsen och böneradband i händerna, dekaler på bilar och kors som hänger i backspegeln och helgonikoner ses lite varstans. Kontrasten till det för övrigt sekulariserade svenska samhället är uppenbar. Propagerandet för att förbjuda religiösa inslag i det offentliga får svårt att vinna gehör här.



    Att vara kristen= frälst är att tro på Jesus. Frälsningen är att man tagit mot Jesus i sitt hjärta eller med andra ord sagt Ja till honom.


    När man läser denna artikel får jag en känlsa av att blandar ihop kristna och kristna.


    Om jag ska tala klarspråk så är artikeln väldigt vilseledande. På något sätt vill man få fram att det är bra att det finns så många religioner. Man förskönar och säger att allt är ok.

    Att vara kristen handlar om helt annat , inte ett namn som man utnyttjar och sätter på rocken.

    Vi kommer inte till himlen bara för att det står kristen på jackan.


    Namnet, Kristen är så missbrukat att jag tänker tala om att jag är frälst i forsättningen.Jag har hört många gånger då man sagt till mig.

    Jasså du är religiös?

    Nej det är jag inte för det är djävullen med.

    Jag är kristen brukar mitt svar vara. Men kristen namnet är så sönderanvänd och släpats i smutsen så det får bli frälst bibeltroende mitt svar nästa gång man frågar.

    Att använda namnet och säga att man är kristen och sedan gå och slå ner en annan männiksa är allt annat än kristen det gäller alla människor.   


    Jesus är hans namn som räddar och hans namn är större än något annat namn. Att bära krucifix  räddar ingen till Guds rike. Jag har smycken också men jag sätter inte min tilltro till dem utan jag sätter tilltro till något större än ett smycke.

    Jesus är hans namn.

     Han är din och min frälsare.


    Jesus kommer snart och det märker man på värleden sätt att leva, man springer likom i blindo.

    Den blinde leder den blinde men båda ramlar i samma grop.

    Alltså man försöker hjälpa varandra på något vis men det lyckas inte riktigt på grund av att människan i sig själv kan inget göra .

    Utan man behöver höra Guds ord, bibeln som är vårt rättesnöre.


    Så till slut Södertälje är inte den riktiga Jerusalem...Det är kanske en Jerusalem för andra men den Jerusalem känner jag inte igen från Guds ord. Sök dem sanna glädjen som finns i Jesus Kristus Guds Son. Amen
     

    Av Marit Blomqvist - 22 juli 2009 11:26

    FI: Reinfeldt måste agera mot Litauens ”morallag”Textstorlek | Publicerad: 2009-07-22 10:04 | Uppdaterad: 2009-07-22 10:09

  • Andra mediers bevakning

    Powered by Aitellu

  • Feministiskt initiativ kräver att Fredrik Reinfeldt snabbt agerar mot Litauens nya "morallag". Enligt lagförslaget kommer bland annat positiv information om homosexualitet att förbjudas.

    FI menar att statsministern borde ta tillfället i akt att agera inför Stockholms Pride, som börjar nästa vecka.

    - Som EU:s ordförandeland har svenska regeringen ansvar att agera och tydligt markera mot Litauen och dess parlament att brott mot de mänskliga rättigheterna inte kan accepteras, och aldrig som lagtext från ett medlemsland i EU, menar Feministiskt initiativs talespersoner Gudrun Schyman och Stina Sundberg.

    Partiet kallar det litauiska lagförslaget en "skandal och en tragedi".

    - I värsta fall ser vi nu en utveckling där homosexuella, bisexuella och transpersoner kriminaliseras i Litauen, menar Schyman och Sundberg.



    Man ser mer och mer att synden breder ut sig för att nässla sig i människor.

    Även vår statsminister välsignar detta elände (leverne) som inte är normalt.

    Gud välsigna Litauen, där försöker man åtminstone göra något.


    Är det inte bättre att våra politiker gör något som är bra för samhället här i Sverige istället för att ägna sig åt någon annan stad som telexempel  gå emot en stad som vill göra något åt saken som homosexualitet


    Man pratar om att agera mot Litauen och deras nya morallag.

    TackGud att finns någon som agerar mot synden och inte följer med strömmen.

    Ordet moral förknippar jag med rent leverne som man och kvinna som Gud tänkt från början i hans skapelse.

    Och den som lever på ett annat sätt vet om att det är fel innerst inne men bryr sig inte om det utan vill ha fler och fler med sig.


    Sverige Sodom och Gomorra, syndens näste.

    Ingen tror väl att det kommer gå väl med Sverige på grund av att man frågar inte efter Gud  utan man går längre och längre in i ett mörker.

    Politikerna jamsar med vad världen och tillåter omoral och ett ont leverne som inte behagar Gud utan drar Guds vrede över oss i stället.

     Att gå hand i hand med den onde och som vill fördärva vårt land och även politikernas liv.

     Pengar och makt spelar större och större roll än vad som är rätt och rent leverne.


    Dessa tecken visar att Jesus kommer snart tillbaka den andra gång. Han kommer som en tjuv om natten då ingen väntar det.

    Se om ditt liv vem du tjänar.

    Den du tjänar är Herre i ditt liv.  Det finns två och välja emellan Satan eller Gud.

    Detta med EU har inget gott med sig. Vi säljer vårt land till ett stort rike och då har vi inget och säga till om men det kommer komma Guds folk som står upp för Gud och ett lidande kommer men stå raka, Gud är med oss.

    Gud är starkare än den som är i världen. Gud har kontrollen.

    Guds ord säger: Bli stilla och besinna att jag är Gud. Amen










    Av Marit Blomqvist - 21 juli 2009 11:35



    Jag fick sorgebud en morgon. Hörde min syster från Finland som ringde tidigt en morgon och berättade att hennes man hade dött föregånde kväll.

    Allt var så overkligt och höra hennes förtvivlade gråt.  Jag fattade ingenting. Jag skulle bara packa min väska i samma stund och resa till henne var min tanke och den andra tanken gick han hem?


     Lite kort om min syster


    Några veckor tidigare hade min man och jag semestrerat hos dem och bott i deras sommarstuga och hade det gott.

    Launo gick i trädgården och pysslade, klippte gräsmattan, tvättde sin bil som var nyinköpt. Varje gång vi kom från stugan så höll han på med något och jag sa till min syster att arbetar han ständigt för när vi ser honom så är han i fullgång med något.


    Min syster har haft lantbruk sedan hon var ung, jag tror att hon tog hand om korna redan vi 16 år ålder och nu är hon över 65 .

    Sedan träffade hon Launo och gifte sig när hon var runt 20. De fick två söner som har egna familjer nu.


    Vad jag upplever så starkt med denna händelse är det Predikaren i Bibeln talar om.

    Allt arbete under solen  är förgängligt utan Gud alltså.  Sedan släcks livet på ett ögonblick. Det som vittnar att man levt en stund på jorden är föremålen som man köpte in. Alla dessa materiella ting står kvar ett tag att men sedan är de också borta om ett antal år.


    Nu står Launos traktor, bilen och gräsklipparen på gården och vittnar att de har blivit använda av en man som arbetat hela sitt liv.

    Launo var en tystlåten man. Man vet inte vad som rör sig i människans inre men det vet bara Gud. Gud vet vad som Launos sista tanke eller rop var.


    Människan liv är kort. När man är ung så upplever man livet så långt men rätt som det är så sitter man där i sin gungstol och minns hur det var att vara ung.

    Människan liv är inte bara att leva för sig själv utan Gud hade tänkt att människan ska leva för honom.





    Av Marit Blomqvist - 16 juli 2009 12:04

    Hej ...Jag har fått skrivkramp .Vill skriva om så mycket men kan inte koncentrera mig.

    Ibland så får man vara med i livet om saker och ting som tar tid att gå genom och filtrera det på något vis.. Inget allvarligt..Gud är med mig...Jag tror bestämt också att Gud vill ha mig i avsides tillsamman med honom ett tag för att hämta kraft och vila en stund.

    Ja, jag är trött, inte andligt trött, anden mår bra men kroppsligt trött och jag tror att många har varit med om detta fenomen. Kroppen är trött och vill bara vila men anden är pigg och prisar Gud.  GVE alla....








    Av Marit Blomqvist - 12 juli 2009 11:37

    LäsarDagens logga
    Dagenläsarnas egna nyheter

    Andaktsstund i Guds finrumPublicerad: 2009-06-24 22:11"Vi behöver sådana uterum för det inre", skriver Solveig A-Carlsson, som besökt Franciskuskapellet i Varv utanför Tidaholm.

    Onsdagen den 24 juni hölls en andaktsstund i det lilla men fantastiska Franciskuskapellet i Varv, 10 km från Tidaholm. Det hölls utomhus och bilderna får tala för sig själva. Ett 30-tal människor hade tagit sig dit och det var en underbar stillhet. Guds närvaro var påtaglig i ett uterum med högt i tak, frihet och en mångfald av vilda blommor och ord på stentavlor.

    Stentavlor med bibelord Foto:solveig

    Ja Herre. Visa mig din väg- Jag vill vandra i din sanning.

    Jag önskde att alla hade detta rop i sina hjärtan till Gud.

    Har du denna längtan i ditt hjärta då kommer du komma långt, att ödmjukt be och låta Jesus vara Herre i ditt liv och leda dig, kommer att bära frukt- massa goda frukter som du kan också bjuda andra människor på.

    Guds ord är gott och det smakar som honug i din mun och den binder såren du fått med bomull, mjukare än bomull.

    Läkningen sker på ett ögonblick eller kankse kan det ta en liten tid men en sak vet vi att det sker.

    Jesus jag prisar och tackar dig för den du är. Tack Jesus att du är underbar. Tack Jesus att du älskar dem som känner dig och du älskar även dem som inte lärt känna dig ännu. amen

    Gud välsigne dig....

    Av Marit Blomqvist - 9 juli 2009 17:32


    Foto: Leslie MazochJesus kan ha dött av spjut
     Jesus kan ha dött av ett romerskt spjut. Och korset kanske inte alls var är ett kors.
    Det menar forskaren Gunnar Samuelsson som studerat korsfästelsestraffet under antiken.
    Dumheter....  Jesus var redan död då man stack honom i sidan...Att läsa Guds ord i denna tid är det viktigaste vi ska göra. Vi måste veta vad Gud säger så vi har en stadig grund att stå på. Det står klart och tydligt i Guds ord att Jesus hängdes på korset. Det gjorde han för hela mänskligheten på grund av din och min synd.Tal om korset är en dårskap för dem som går förlorade men en Guds kraft för den som tror.  Halleluja

    Presentation

    Omröstning

    Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
     Ja
     Nej
     Har inte tänkt på det

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
       
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21 22
    23
    24 25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    <<< Juli 2009 >>>

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik


    Skapa flashcards