Senaste inläggen

Av Marit Blomqvist - 16 juli 2008 13:58








Jag satt och läste Guds ord idag och kom till en kapitel där man kan läsa om den smala porten och den breda vägen som för till fördärvet , evig skilsmässa från Gud som aldrig tar slut och som man kan säga är slutgiltigt.

Mina tankar gick tillbaka för snart två år sedan och tidigare hur allt var i en enda kaos i mitt liv. Jag var på den breda vägen, festade, levde i otukt och all omoral som man kunde tänka sig. Brydde mig inte om något och jag upptäckte hur all respekt för andra människor började pysa ut.

Detta leverne som jag levt några år började ha sig ett pris och priset var att jag ville inte leva längre, tappade allt.

Hatade allt och alla men när jag var nykter kunde jag hantera mitt dagliga liv men om jag drack kom allt elände över mig  i minnen som jag upplevt när jag var barn som insest, misshadel och min uppväxt i otrygghet som att fly från hemmet med pappa i hälarna med en bössa.

Alla dessa minnen skapade i mig en enorm bitterhet hat som blommade ut när jag drack och detta hat gick ut mot mina med människor. Det hände någon gång att jag hamnade i slaxmål när jag var ute och rumlade runt.


Jag gick på den breda vägen och som inte var en välsignelse precis. Den förde mig djupare och djupare i min ångest och mörker som jag inte visste hur jag skulle ta mig ut. Jag hade inte en chans att klara mig längre men Jesus fann mig och jag sa Ja till honom

För två år sedan tog jag emot Jesus i mitt liv och då började han att rensa i mitt liv och läka sår och göra allting nytt. Det var rena rama storstädningen i mitt inre som pågick och det började förändra mitt liv.

För att gå på den smala vägen och komma genom den trånga porten måste man klä av sig allt. Det vill säga allt som" en osund inställning gettemot jordiskt, girighet, oförlåtande ande, självviskhet och egen rättfärdighet, förneka sig själv. Men man kan väl säga så här , det vi själva har att komma med är ingenting att ha jämfört med det som Jesus ger oss.

Idag är jag en hel människa och jag har min trygghet i Jesus. Det finns ingen annan som kan hela, rena från synderna som vi begått. Jesus enbart kan ge ett nytt liv även om världen försöker att locka med som New Age med deras olika metoder.

Söker du frid och känner att det måste finnas mer i livet än det jag har nu så gå inte på världens falska frid som den erbjuder . Det är bara en surogat som för dig ännu mer vilse och får dig ännu mer i djupare ånger och för tvivlan.

Jesus säger: Jag är vägen sanningen och livet.

Amen det är så¨sant att Jesus är vägen, sanningen och livet och det finns ingen annan sannig än han.

Hos honom får du frid, glädje och livets mening här och det kommande.

 Ja, mina älskade vänner . Jag fann livet. Ett underbart liv i Jesus. Och det kan också du få om du säger ditt Ja till honom.


Känner du att du vill höra av dig så kan du göra det. Ge mig din mail adress på kommentar rutan så hör jag av mig. Gud välsigne dig...



Av Marit Blomqvist - 10 juli 2008 12:50




Jag förstår föregående kommentar skrivaren angående om barn som blir lidande men då måste jag ställa en motfråga.

Varför skyller man alltid på Gud när något ont sker.

Varför skyller man inte på satan som regerar i människan som gör det onda alltså den som inte tillhör Jesus.

Den man tillhör gör man som sin Herre, det är ju av sin Herre man lär sig göra som han. 

Tillhör man Jesus så gör man det som är gott och tillhör man satan gör man det som är ont mer svart och vitt kan man inte få.

Men man ska inte tro att, när man gör det onda blir förbisedd av Gud.Det kommer vi inte undan med. Alla får vi göra räkenskap för det vi gjort var så säker.


Där ser man skillnaden vem man tjänar det är i våra handlingar.

Tllhör du inte Jesus så kan jag bara säga att det är den Herre som du tjänar som gjort detta onda. Rakare svar kan du inte få, så skyll inte på Gud att det är hans fel eller varför han inte gjorde något eller gör något där det onda sker.

Guds ögon sveper över hela jorden och ser männikobarnen.

Jesus älskar dig också valet är vårat vem vårt hjärta tillhör.

Från Gud kommer allenast goda gåvor, frid, kärlek, rättfärdighet,läkedom,helande för ande kropp och själv, ingen fruktan finns i kärleken.

Det som kommmer från satan är ont, hat,mord, girighet, äketenskapsbrått,kiv, avund,dryckenskap osv, listan kan göras lång.

Ett ond träd kan inte bära god frukt och ett gott träd kan inte bära ond frukt.

Ja , det är så sant att det är våra gärningar som avslöjar vem vi tillhör.

Vad det gäller Engla så har hon det bra hos Gud nu, Guds rike tillhör barnen.

Men visst var det hemskt det som hände henne. Ibland förstår vi inte allt det som händer men det jag vet är att Gud har kontrollen.

Jag brukar säga så här när det gäller mitt liv.. Lever jag så lever jag för Herren... dör jag så dör jag för Herren..evad jag lever eller dör så hör jag Herren till.

Gud välsigne er alla....








Av Marit Blomqvist - 9 juli 2008 12:39







Det går en smörjelse över Guds folk idag och Den Helige Ande är starkt närvarande. Många blir helade både till ande , kropp och själ. Lovsågen och tillbedjan är stark.

Nu talar jag inte om alla församlingar där den Helige Anden är stark utan i församlingar där Gud råder och där man tillåter det och välkomnar den Helige Ande.

Den Helige Anden är livgivaren i församlingen utan honom är församlingen död. Församlingen det är du och jag, du och jag är Den helige Andens tempel. Vi är Kristi kropp.

Jag känner oro i mig att många kristna börjar se sig om efter något annat än Jesus. Och klart att det blir frukten av det när den Helige Anden inte får vara med och inte få utrymme. Man går i sina gamla skor utan att förnya dem och till slut går dom sönder och det dröjer inte länge då när synden börjar smyga sig in .

Vi kan inte bygga på någon annan grund än det Jesus har talat om för oss. Det finns ingen annan som kan ge oss det liv som Jesus ger och det finns ingen annan frälsare än Jesus Kristus Guds son.

Guds folk, börja inte se dig om utan ha blicken fäst på Jesus. Börjar du se dig om så sjuker du. Satan vill inget hellre än att du börja se dig om för då får han en chans att anfalla dig men är du stadigt fäst i grunden alltså i Jesus då kan han inte göra någonting.

Gungar de och stormar så ropa på Jesus han är med dig och han släpper dig inte.


Det var en man som bad en bön. Gud sänd oss väckelse och börja med mig.

Det var en ödmjuk bön och så sann.

Det börjar med oss om vi tillåter Gud att göra det, men vi måste vara medvetna om att när vi kommer till Gud och ber en sådan bön att vi ber den i uppriktighet och menar det vi ber om. Det går inte och lura Gud för han ser rätt i genom oss.

Menar vi något med bönen så kommer Gud att belöna och välsigna oss det kan du vara säker på men en sådan bön kan det följa med smärta för oss.

Hur då täker du? Genom att Gud ser vad som finns i ditt och mitt hjärta och som vi kanske inte är medvetna om så kommer han och visar dig det och det finns kanske saker som gör ont inom dig.


Jag var på helande helg för ca ett år sedan och jag bad Gud att rensa bort allt det som inte ska vara i mitt liv och som inte behagar honom.

Det var då det började " Den Helige Anden visade saker och det gjorde ont i mitt hjärta när det kom upp till dagen och smärta som jag varit med om när jag var barn kom också upp. Jag var rätt trött efter den helgen och man kan väl säga att jag hade varit med om en andlig operation.

När jag skulle åka hem efter helgen så berättade jag för själavårdarna om vad jag hade bett till Gud om och en svarade. "Du fick vad du bad om."

Gud gjorde inte detta för att plåga mig eller göra livet surt för mig utan det var för att han skulle  hela det som jag var omedveten om att jag hade, för det kan komma upp senare i livet men inte nu på grund av att Gud har varit där och läkt såreninnan de blev inflamerade.


Satan har gjort oss illa och slängt oss som trasdockor, ljugit oss fulla med sina lögner, sjukdommar och elände.

Jesus har segrat över all ondska och nu går Jesus runt och helar människor från olika plågor som satan lämnat oss i.

Du ska inte tro att satan har barmhärtighet med dig, nä du han håller på tills du är död.

Han hatar Gud och han hatar dig för att du är Guds skapelse.


Öppna ditt hjärta helt och fullt för Gud och låt honom ha kontrollen i ditt liv. Det finns ingen annan frälsning, det finns ingen annan grund än den som redan är laggd. Jesus som är vägen sanningen och livet.

O min älskade vän, min bön är att du också kommer till Jesus.

Du kanske tänker att jag kan inte tro som du gör...nej kanske inte men Jesus tror på dig. Han älskar dig och vill vara med dig.

Du förlorar allt i denna världen till och med ditt liv men du vinner allt genom att ta emot Jesus i ditt hjärta. Det är dig det handlar om .. Gå evigt förlorad eller evigt liv med Gud.

Jesus kommer snart....Amen















Av Marit Blomqvist - 5 juli 2008 20:31





O Jesus du är den finaste och underbaraste i mitt liv. Tack Jesus att du har gett mig att tro på morgondagen.

Tack Jesus att du är med mig vart jag än går.

Mitt liv hade varit mörkt utan dig men tillsammans med dig har jag ett hopp och en tro att få möta dig en dag och det dröjer inte länge förran du kommer.

O Jesus tack för din kärlek och tack att du älskar mig som jag är. Du vill inte ha prestationer utan du vill ha mitt hjärta . Jesus jag är din, mitt hjärta tillhör dig, hela jag tillhör dig. Jesus jag är din.

Tack för det livet du gett mig o Herre vilket jag ber och önskar att alla mina nära och kära fann. O Gud hjälp mig att vara ordets bärare så  att många finner dig.
Jesus du är den underbaraste som finns, du är ljuvlig, du är ren och rättfärdig Gud. Du är alfa och omega." Du är" Du är den första och sista.

Jesus vad vore mitt liv utan dig? Tomt och innehållslöst.

Jesus du gav mig livet. Du andades din ande i mig. Du öppnade mina ögon så jag kan se. Herre, nu kan jag se vad du har ämnat mig till och vad du skapat mig till, det är till att tjäna dig och ära dig min underbara himmelska Fader.

Herre hjälp mig att leva som du vill och Herre jag ber att du ger mig ett nytt hjärta där bara din kärlek får stråla ut till andra människor som jag möter.

O Jesus...Jesus jag älskar dig.

Jag vet Jesus att jag känner mig liten och kommer till korta många gånger men jag vet att när jag är svag så är du stark.

O Jesus, lär mig att älska dig, lär mig att leva så att det behagar dig min frälsare. Lär mig mer.....Amen


Av Marit Blomqvist - 27 juni 2008 10:29

Hej på er.

Hoppas allt bra med dig som är här inne hos mig och besöker mig.

Alltid trevligt och få besök och alltid roligt när någon tar emot Jesus i sitt liv som är vår frälsare och mästare.

Alla har väl läst att jag varit dålig en tid. Jag har haft kärlkramp och som ledde till en liten infarkt samband med när man gjorde en balong utvidgning.


En natt var jag så dålig att man förflyttade mig till hjärtintersiven.

Jag har små minnen av det men av all smärtlindring har jag tappat en del tidsbegrepp.

Jag minns bara en natt så starkt. Jag låg ensam i ett rum med sladdar överallt och med nitromex dropp som skulle utvidga mina kärl till hjärtat.

Jag slapp smärtan som var hemsk och fick en stunds vila.

Stirrande upp i taket försökte jag intala mig att allt detta är en otäck dröm och att jag skulle vakna snart och försökte nypa mig i armen.

Jag stirrade döden i vitögat kan man säga för jag visste inte hur det skulle gå.

Jag var svag men ändå upplevde jag mig stark i Gud.

Gud hade ju visat mig att jag skulle läsa Job tidigare och det var det som bar mig genom för jag visste att Gud var med mig precis som med Job i hans lidande.


Jag minns även den natten när jag sa till satan att du kan slita mig i stycken men jag släpper aldrig taget om Gud. Du kan gör vad du vill men mig kommer du inte åt.

Jag visste också att satan kan inte göra något utan Guds tillåtelse .Därför visste jag att jag var trygg i Guds händer att han hade kontrollen.

Sången " När jag går genom floden går jag ensam" Kom till mig och det var precis det jag upplevde men ingen ångestfull ensamhet. Nej det var något annat. Jag var inte rädd men det klart det fanns ju där då jag undrade hur det var och dö.

Även ps. 23 kom till i mina tankar....även om jag går i dödskuggans dal så är du med mig....osv


Någon frågade mig att du som har Gud med dig varför är du då sjuk och har det så här. Jag svarade genom att säga " Man förstår inte alltid allt och det behöver man inte heller göra. Jag kommer och få veta det senare.

Vi lever i en syndig värld där både onda och goda får lida men det som är skillnaden är att den rättfärdige vet att lidandet tar slut.



Att ha en grundtrygghet i Gud är ett måste i våra liv. Det går inte att söka sig kickar efter kickar av kända predikanter osv för det kommer inte och hålla i längden.

Utan det är du och jag som måste personligen möta Gud i våra liv i vardagen och dess prövningar och framför allt måste vi låta Gud möta med oss och göra som han säger.

Vi måste ha en relatin med Gud, bygga en grund och vi måste även se till hur vi bygger grunden.

Bygger vi med fusk så rasar snart  ihop men bygger vi noga så håller den och blir bara starkare och starkare och vi kommer och se Guds härlighet i våra liv

Gud vill att vi ska bygga vår grund noga och inget fuskande för har man fuskat så kommer det och visa sig snart på ett eller annat sätt.


Någon sa att tar du och jag Gud på allvar så tar han oss på allvar.

Menar vi något då vi ber till Gud eller är vår mun bara fulla med ord som inte har någon betydelse.

Går vi inför Gud med  lovsång  orena hjärtan så kan inte Gud ta emot vår lovsång. Går vi i bön med orena hjärtan då vi vet i oss själva och är ovilliga och förlåta någon annan människa då lyssnar inte Gud.


Vi måste se till hur vi bygger. Bygger vi väl så kommer Gud att vara med oss och välsigna oss rikligen. Amen








Av Marit Blomqvist - 7 juni 2008 12:43




Jag har förstått varför Gud manade mig till att läsa Job.

Sist jag skrev på min blogg så viste jag men jag var inte mogen att tala om det men nu känner jag att det är dax att dela med mig.

Jag har fått den moderna sjukdomen " Kärlkramp i hjärtat".

Det har förändrat mitt liv under dessa två veckor till helt annat än jag är van vid.

Jag är trött orkar inte som förut och det behövs inte mycket förran smärtan blir påmind över bröstet.


Gud hade manat mig till att läsa Job innan jag blev sjuk.

Jag vet och är övertygad om att Gud ville tala om för mig vad som skulle komma och att han är med mig precis som han var med Job i hans lidande.

Man förstår inte  alltid varför man ska gå igenom saker och ting  eller vet allt som ska komma men Gud vet och kan uppenbara det innan det ens har kommit.

Man kan aldrig ta för givet att det kommer en morgon dag . Varken du eller jag vet om det.


Gud har burit mig hela denna jobbiga tid och han kommer och bära mig enda hem.

Jag är inte rädd för att dö men det klart jag har ju aldig varit med om det så  att man undrar hur det är att lämna denna jorden.

Mycket har vi erfarenhet av men inte av döden. Det sker bara en gång och för alltid. Ingen kan komma tillbaka och berätta hur det är utan vi var och en får gå ensamma över floden som en sång bertättar om.


Gud har lärt mig att ta en dag i taget som Jesus sa att varje dag har sin egen börda att bära.

Leva i nuet. Vi vet inget om vad som händer i morgon eller om en vecka.

Vårt liv är kanske helt förändrat eller vi kanske inte är kvar här på jorden längre.


Skillnaden på att vara frälst och trygg är att man går in i evigheten och får vara tillsammans med Gud för alltid.

Den som inte är frälst och har Jesus  får möta den andra döden och går evigt förlorad. Där det inte finns någon slut.

Våra val idag just nu har evighets värde, var man vill tillbringa evigheten.



Jag fann en underbar sång i ett häfte som jag hade hemma´och som är mycket talande. 


                                   "Större än min tanke"



Våra dagar snabbt försvinner, blir till månader och år, och den ljusa morgondagen, den blir plötsligt till igår.

När jag sökte livets mening, fann jag aldrig något svar, till jag sökte hos den ende, Han som själv är alla svar.


När du minst av allt förstår det, minst av allt är värd det, älskar ändå Jesus dig med en kärlek som är högre än din tanke.

Och Hans kärlek ger dej kraft att vara den du är och ger en mening med ditt liv.

Och var dag han ger dig vet du: Du är älskad


Fastän dagarna försvinner liksom förr och blir till år och den ljusa morgondagen den blir plötsligt till igår, är det något som förändrats nu när Jesus med mig går.

Han har öppnat mina ögon, jag får nya perspektiv, och allt det som hänt mej, det kan hända i ditt liv.


Amen












Av Marit Blomqvist - 2 juni 2008 12:03







Mitt i vår tomhet och lidande finns Gud fast vi inte ser honom men vi kan känna hans närvaro eller om vi inte känner det så finns han där ändå.

Jag har varit sjuk en tid och legat inne på sjukhus och då hinner man tänka mycket, och nu hade även all tid i världen att umgås med Gud i hans ord och i bön.

Gud har manat mig att läsa om Job och sagt och gjort så gjorde jag det nu i min sal.


Jag lider av atopiskt exem som kan vara väldigt ilsket och då mår jag inte så väl och nu  har man  satt in en ny medicin som ska hålla det i chack vilket börjar fungera och ge resultat. Tack och lov..

Att ha exem kan göra vem som helst galen, aldrig kunna ha vackra skor för mina fötter var inga fötter utan"  Utväxter  brukade jag kalla dem lika så mina händer är inte heller så vackra. Min hud på händerna kan man liknas vid ödle hud, bukligt och ärr efter gamla sakdor på huden och en tunn hud efter alla kortisonsalverna.

När det är som värst så kliar det som man håller på att tappa fattningen, små vattenblåsor i stora mängder tätt , tätt ihop  uppenbarar sig på häder och fötter, detta har varit min vardag ca 6 år nu.


Någon har sagt till mig " Hur orkar du ha det så här" Jag hade inte orkat om jag inte hade haft Gud som burit mig under denna tid.


Job, i Guds ord som man berättas om var mycket rik och han trodde på Gud och levde rent och Gudsfruktigt liv  men en dag sattes han på prov. Han blev av med allt och han blev mycket sjuk.

Han blev så sjuk att han hatade sin egen födelse på grund av all lidande han fick utstå.

 Det står talas om Jobs tre vänner som kom och hälsade på honom och som skulle trösta honom mitt i lidandet, men istället för att trösta fördömmer de honom att han själv bär skulden till allt sitt lidande.

De menade att Job måste ha syndat svårt i och med att han blev av med allt sitt som han hade.

De antog att Gud måste vara nöjd med dem om hur de tänkte och levde därför att de hade haft framgång och lyckats väl.


Job försökte och få dem att förstå att de har tagit förhastade slutsatser.

Framgång  är inte bevis för rätt tro på Gud, lika lite är problemen och svårighetrna bevis på trolöshet.

Mitt i svårighetrna så litade Job på Gud men ett tag höll han på att inte orka. Job hade kunnat förbanna Gud som även hans hustru rådde honom till, men det gjorde han inte.

Han säger på ett ställe att det enda han är glad för är att han inte har förbannat Gud...

Jag tänkte på Job och hur han led men ändå höll han fast vid Gud och hoppades på honom och till slut så gick allt bra och Job fick massor av välsignelser och en ny rikedom.


Den som är vis- vet att all vishet har sin ursprung i Gud, inte människornas framgångar eller misslyckanden. Och den verkligt vise sviker aldrig Gud.

Guds visdom står högt över både Jobs och hans vänners

Visst lider vi alla på olika sätt men det finns en som bär oss mitt i lidandet.

Min kropp lider men min Ande jublar innom mig av tacksamhet till Gud och som är mitt hopp.Jag har kastat ankaret innanför förlåten och jag släpper inte taget.

Jag säger som Petrus då Jesus frågar dem i ett tillfälle "Ska ni också lämna mig.

Herre, till vem ska vi gå? , för du har det eviga livets ord.

Ja till vem skulle jag gå om inte till min Jesus som älskar mig oavsett vad jag är i mig själv. Jag är älskad för min egen skull.

Gud ser vårt hjärta och vår vilja att göra det som är rätt, han känner oss väl.


Gud visade mig att han finns hos mig trots mitt lidande och jag vet att en dag blir jag helad. Gud är med mitt i vår vardag om vi låter honom vara det.

Job hoppades på Gud och den tron som han hade den var stark. Inget kunde skilja honom från Gud och inget kan det heller.

Jag tror inte heller att Gud hade låtit Job prövas så svårt om han inte visste att han skulle klara det.

Nej, vi är inga experiment för Gud. Vi förstår inte alltid varför men den enda jag vet att hur det än ser ut så har Gud kontrollen, han vet vad han gör.

Vi lever i en syndig värld där både onda och goda lider men det som är skillnaden " Är att den rättfärdige vet att lidandet tar slut en dag. Amen


Av Marit Blomqvist - 16 maj 2008 13:47

Jesus kraftens källa...drick bara drick



Jesus jag tackar dig för alla människor och jag tackar dig och ber att du välsignar dem som besöker min sida på ett speciellt sätt.

Tack Jesus att de kommer också finna dig som är livet som inte känner dig ännu, för utan dig finns det ingen som kan ge liv och trygghet som du ger.

Jesus , jag ber att du välsignar dem som söker tröst hos dig och att du omsluter dem i din famn som du omslöt mig och gör det ännu idag.

Tack för att du är vägen, sanningen och livet. Amen


Den 11 maj inviges jag till frälsningsoldat vilket var en underbar dag.

Jag vittnar inte bara om Jesus i min mun och i mitt hjärta nu utan mina kläder gör det också, en uniform som jag bär med stolthet, inte med mänsklig stolthet eller högmod utan jag gläds inför Gud och med Gud.

Jag har gett mitt liv till Gud i och för sig det gjorde jag redan dec. 06 då jag blev frälst men på något sätt har jag blivit avskild att tjäna Gud nu på ett annat sätt när jag bär uniform. Jag är Guds soldat...Halleluja

Jag behöver inte presentera mig på stan  för alla kan se,

" Där går en frälsningssoldat" Jag vittnar om Jesus utan att säga ett ord.

Ja, Jesus min älskade vän som räddade mig från att gå under.

Jag har så mycket jag vill säga men det är en enda rus av lycka inom mig nu

så jag har svårt att fånga orden.


Jesus har ställt mig i rätt position, rätt väg då jag bekände min synd och tackade Ja till Jesus. Det var som en täckelse togs bort från mina ögon och det är just så det sker när man blir frälst. Jag har blivit räddad till att rädda att berätta om Jesus för dig som inte känner honom.

Varför ser man inte Gud ? (med inre ögon)

Det är synden som skymmer ditt hjärta så att du inte kan se Gud.

Ber du en frälsningsbön om förlåtelse för din synd och menar det i ditt hjärta  så kommer dina ögon öppnas och du kommer och se på ett helt annat sätt.

Du kommer och se att denna världens liv är inget att ha mot det du får av Jesus och gemenskap med honom.

Du lär känna Jesus mer och mer om du går med öppet hjärta och låter honom ta hand om dig.

Ditt liv kommer och förvandlas kanske inte på en gång men lita på din Gud han är nära.

Jesus är kraftens källa så drick dig otörstig av hans levande vatten.


Jesus säger. Den som dricker av detta vatten blir aldrig törstig igen.

Han menar att han kommer att fylla alla dina behov...Du är trygg i honom..och han kommer och tar hand om dig....Du behöver aldrig att vara rädd och skulle du bli det så har du en som går vid din sida som är starkare än allt annat som vi får möta.

Jesus är den första och den sista och det finns ingen mer Gud varken före eller efter honom för Gud finns för evigt..en och samma Gud.

Halleluja...Amen











Presentation

Omröstning

Har du blivit tröstad eller fått nytt mod då du besökt min blogg?
 Ja
 Nej
 Har inte tänkt på det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards